Dosar Microsoft: Videanu îl dă în judecată pe Gabriel Sandu, care l-ar fi denunțat în fața procurorilor

Adriean Videanu, aflat sub control judiciar într-un dosar disjuns din cel al Alinei Bica, spune că îl va da în judecată pe fostul ministru Gabriel Sandu pentru acuzațiile pe care i le aduce în cazul Microsoft.

"Resping categoric delațiunile numitului Sandu Gabriel la adresa mea referitoare la presiunile pe care le-aș fi exercitat asupra acestuia pentru a finanța campania electorală din 2009.

NU am avut niciodată niciun fel de relații, altele decât cele instituționale, cu Sandu Gabriel, relațiile dintre mine și numitul Sandu Gabriel limitându-se la un simplu ,,Bună ziua,,.

Mai mult, NU am sprijinit și NU am semnat nicio H.G. referitoare la contractul Microsoft. NU am avut niciun fel de legătură, nici măcar tangențială, cu inițierea și/sau derularea contractului în cauză. NU am cunoștință despre sursele de finanțare ale materialelor electorale la care numitul Sandu Gabriel face referire pentru că acest aspect nu intra în atribuțiile mele.

În consecință, imi rezerv dreptul de a-mi apăra imaginea în instanță actionându-l în judecată pentru calomnie pe numitul Sandu Gabriel", susţine Adriean Videanu într-un comunicat de presă. 

Dosar Microsoft. Radu Berceanu: N-am nici cea mai vagă idee despre chestia asta cu Microsoft

Potrivit surselor presei, Gabriel Sandu ar fi pretins în fața procurorilor că o parte din mita vehiculată în dosarul Microsoft a ajuns la Adriean Videanu.

Totodată, conform referatului de arestare a Elenei Udrea, "inculpatul Sandu Gabriel –ministru al Comunicaţiilor la data respectivă, a procedat la realizarea procedurii de achiziţie şi la încheierea contractului de licenţiere ca urmare a presiunilor exercitate de UDREA ELENA GABRIELA – în calitate membru al Guvernului şi vicepreşedinte PDL, precum şi ca urmare a presiunilor exercitate de alte persoane din conducerea partidului".

"Din probatoriul testimonial rezultă că pentru promovarea hotărârii de guvern nr. 460/2009 şi alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de susţinerea ministrului Udrea Elena Gabriela, a primului ministru Emil Boc, a lui Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase şi Gheorghe Ştefan", se arată în referatul procurorilor DNA în dosarul Microsoft. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel