Dosar ICA. Dan Voiculescu află dacă va fi eliberat condiționat

Dan Voiculescu ar putea afla, marţi, dacă va fi eliberat condiţionat, în urma executării a patru ani din pedeapsa primită în dosarul „ICA”.

UPDATE: Tribunalul Bucureşti a amânat marţi, pentru 18 iulie, decizia privind eliberarea condiţionată a omului de afaceri Dan Voiculescu, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 10 ani închisoare primită în dosarul ICA. 

Un procuror de la DNA a spus în sala de judecată că Dan Voiculescu nu a dat dovezi temeinice de îndreptare în penitenciar şi nu îndeplineşte în acest moment condiţiile pentru eliberare. 

Procurorul a mai arătat că există o disproporţie mare între cele 56 de zile câştigate de Dan Voiculescu pentru munca depusă în penitenciar, faţă de cele 330 de zile acordate pentru lucrările redactate. Reprezentantul DNA a mai cerut instanţei să ţină cont şi de referatul Comisiei de la Penitenciarul Rahova, care nu a fost de acord cu eliberarea omului de afaceri. 

De cealaltă parte, avocatul lui Voiculescu, Florian Şurghie, a spus că omul de afaceri a avut un comportament normal în detenţie şi a fost recompensat de 12 ori, aceasta fiind o dovadă de îndreptare. 

Avocatul a adăugat că Dan Voiculescu nu a achitat prejudiciul din dosarul ICA, deoarece are toată averea sub sechestru şi nu are disponibil "niciun leu", cu excepţia pensiei. 

Știrea inițială

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti urmând să decidă, în mod definitiv, dacă fostul senator poate ieşi din închisoare.

Pe 8 iunie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au luat decizia de a admite cererea de eliberare formulată de Dan Voiculescu, condamnat în 2013 la zece ani de închisoare pentru spălare de bani. Decizia nu a fost definitivă însă și a fost contestată la Tribunalul Bucureşti.

Dacă această instanţa va decide că Voiculescu poate fi eliberat condiţionat, atunci el va putea părăsi penitenciarul în care se află încarcerat din 2013.

Comisia de specialitate de la nivelul penitenciarului Rahova a dat aviz negativ solicitării lui Dan Voiculescu de eliberare condiţionată, însă, chiar şi în aceste condiţii, fostul senator s-a adresat judecătorilor.

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel