Dosar 10 august. Toader dezvăluie mișcarea lui Lazăr

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a spus ce mișcare a făcut Augustin Lazăr cu privire la dosarul din 10 august, de la protestul diasporei. 

”10 august 2018, protestul din Piața Victoriei, cu acele evenimente survenite. Se deschide un dosar pentru soluționarea evenimentelor respective.

Exista un ordin al procurorului general care spunea că dacă ai luat un dosar de la Parchetul de pe lângă Tribunal și-l duci la ÎCCJ, nu poți să iei și un procuror de la Tribunal să-l duci la Înalta Curte, din simplul motiv că l-ai pune în situația să se întâlnească cu dosarul sau să aștepte dosarul. Ce se întâmplă, doi - trei procurori sunt mutați de la Tribunal, sunt duși la Înalta Curte, contrar ordinului care interzicea. Probabil că procurorul general sau altcineva îi spune că este un ordin prin care nu puteți lua procurori de unde a fost dosarul și să-i duceți la unitatea unde a fost dus dosarul să-l ancheteze și procurorul general își anulează propriul ordin. Probabil veți spune că nu a fost intenționat, ci din nebăgare de seamă, și eu cred la fel, dar realitatea e de necontestat” a spus Tudorel Toader. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel