Donald Tusk a dat lovitura în România. Val de reacții la mesajul despre Duckadam

România a preluat, joi seară, oficial președinția rotativă a Consiliului UE. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a fost aplaudat la Ateneul Român. El a avut un discurs în limba română, unul impresionant despre valorile românești. La un moment dat, polonezul a vorbit despre Helmut Duckadam. 

”Aş vrea să fac un apel la toţi românii să apere, în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice - libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia. Să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu.” a spus Donald Tusk, la Ateneul Român. 

Helmut Duckadam a scris pe Facebook: ”Stiam ca performanta Stelei din finala de la Sevilla contra Barcelonei va ramane in memoria iubitorilor de fotbal. Dar, nu am visat vreodata, ca la un eveniment de asemenea importanta pentru Romania, precum preluarea presedintiei Consiliului UE, sa fie mentionat numele meu. Sunt mandru ca Presedintele Consiliului European, dl. Donald Tusk, si-a adus aminte de cea mai mare performanta a fotbalului romanesc”. 

Mesajul lui Donald Tusk a fost apreciat de foarte mulți români. Printre reacțiile venite la mesajul lui Helmut Duckadam se numără: 

Am urmarit toate comentarile si cel a lui Tusk a fost nemaipomenit, m-am bucurat enorm pentru aprecierea la adresa echipei mele de suflet si al tau, EROUL nostru de la Sevilia!

HELMUT DUCKADAM, o legendă vie nu doar pentru noi, o dovedește discursul d-lui Tusk! RESPECT si multe mulțumiri pentru cine ai fost si pentru cine esti. 

Normal... Exceptional discurs si momentul performantei.

Excepțional discurs și felicitări Helmut Duckadam pentru performanta obținută si pentru bucuria pe care ai adus-o sufletelor noastre!

MINUNAT! Exemplul a fost extraordinar! Si eu sunt mandru. 

Donald Tusk a vorbit atât de frumos despre performanța ta și a adus aminte de valorile sportului românesc! Respect Helmut , respect Donald Tusk!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel