Donald Trump, pensie specială de peste 65.000 de dolari

Averea lui Donald Trump a scăzut în perioada președinției de la Casa Albă
Averea lui Donald Trump a scăzut în perioada președinției de la Casa Albă

Donald Trump a primit o pensie specială din ianuarie de când a părăsit Casa Albă de peste 65.600 de dolari, ca indemnizație de fost șef de stat, până la 14 mai, relatează The Hill și Business Insider, preluat de hotnews. Foștii președinți ai SUA primesc echivalentul unui salariu de ministru. 

Foștii președinți au dreptul și în SUA la pensie de serviciu, după încheierea mandatului, în conformitate cu legea adoptată de Congres în 1958. Actul foștilor președinți a fost aprobat în urma dezbaterilor legate de dificultățile financiare cu care s-a confruntat fostul președinte Harry Truman după ce a părăsit funcția supremă în stat, în 1953. 

Truman a predat, ocazional, diverse cursuri la mai multe universități, printre care și Yale, însă a refuzat o serie de oferte din partea diverselor companii considerând că a figura pe ștatul de plată al unor corporații ar aduce atingere integrității funcției de președinte al SUA pe care o deținuse în perioada 1945-1953. Prin urmare, a ajuns să aibă probleme financiare. 

Trump, care s-a lăudat adesea cu averea sa obținută mai ales din afacerile imobiliare, și-a donat salariul pe vremea când era președinte către agențiile federale. 

În 2020, și-a donat salariul de președinte departamentului de sănătate și asistență socială drept contribuție personală la combaterea pandemiei de coronavirus. 

Nu este clar dacă Trump a păstrat sau nu banii încasați ca pensie de serviciu, biroul său de presă neputând fi contactat pentru precizări notează The Hill.

Averea netă a fostului președinte american Donald Trump a scăzut în timpul mandatului de la Casa Albă,  de la 3 miliarde de dolari la 2,3 miliarde, potrivit Bloomberg. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel