Doi suspecți identificați pentru atacul cu o substanță chimică asupra polițistului de la Capitoliu care a murit - video

Steve Bannon, fost consilier apropiat al lui Donald Trump, dispus să depună mărturie în faţa comisiei care investighează asaltul asupra Capitoliului - Foto Agerpres
Steve Bannon, fost consilier apropiat al lui Donald Trump, dispus să depună mărturie în faţa comisiei care investighează asaltul asupra Capitoliului - Foto Agerpres

Departamentul Justiţiei din SUA a pus sub acuzare doi suspecţi despre care susţine că au lucrat împreună pentru a pulveriza o substanţă chimică iritantă în feţele a trei ofiţeri ai Poliţiei Capitoliului pe 6 ianuarie, dintre care unul a murit ulterior, relatează Reuters.

Julian Elie Khater şi George Pierre Tanios se confruntă cu mai multe capete de acuzare, printre care atac asupra poliţiei cu o armă mortală, după ce anchetatorii au stabilit că ei au pulverizat asupra a cel puţin trei ofiţeri un agent chimic neidentificat, dar puternic.

Unul dintre aceşti ofiţeri ai Poliţiei Capitoliului, Brian Sicknick, a fost transportat mai târziu la spital şi a murit în ziua următoare.

Khater şi Tanios nu sunt puşi sub acuzare pentru uciderea lui Brian Sicknick, notează Reuters.



Potrivit plângerii, FBI susţine că cei doi bărbaţi "au părut să plănuiască pulverizarea de substanţe chimice pentru a coincide cu eforturile altor atacatori de a înlătura barierele care îi împiedicau să se apropie de clădirea Capitoliului".

Khater, de 32 de ani, din Pennsylvania, a fost arestat după ce a coborât dintr-un avion pe aeroportul din Newark, în New Jersey. Tanios, de 39 de ani, din Virginia de Vest, a fost arestat în locuinţa sa din Morgantown. Amândoi urmează să compară în faţa instanţei în cursul zilei de luni.

Anchetatorii susţin că într-o înregistrare video se vede cum cei doi suspecţi vorbesc despre planificarea acţiunii.

În plângere se menţionează că poliţiştii au fost orbiţi temporar de substanţa pulverizată şi "au avut nevoie de asistenţă medicală şi de ajutorul colegilor ofiţeri".

Peste 300 de persoane au fost inculpate în legătură cu asaltul asupra Capitoliului de pe 6 ianuarie al unei mulţimi de susţinători ai lui Donald Trump, care au sperat să împiedice Congresul să certifice victoria în alegeri a preşedintelui democrat Joe Biden.

Cinci persoane, printre care şi Brian Sicknick, au murit în legătură cu atacul criminal, iar congresmenii s-au ascuns pentru că se temeau că viaţa le era pusă în pericol.

Departamentul Justiţiei a precizat săptămâna trecută că intenţionează să pună sub acuzare alte 100 de persoane, în ceea ce a descris ca fiind cea mai complexă investigaţie pe care a gestionat-o vreodată, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel