Doi români, interzişi pe stadionul echipei Lazio Roma. Scandările le-au adus sancţiunea

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Doi suporteri români au fost interzişi pe viaţă pe stadion de clubul Lazio Roma. 

Clubul de fotbal Lazio Roma a anunţat miercuri că va interzice accesul pe stadion "pe viaţă" pentru trei suporteri, dintre care doi sunt cetăţeni români, iar al treilea german, pentru acte de "discriminare şi antisemitism" ce au avut loc duminică în timpul derby-ului cu AS Roma (1-0), informează AFP.

Cei trei suporteri au primit din partea autorităţilor italiene o interdicţie administrativă de a intra pe stadion, a cărei durată nu a fost specificată.

Unul dintre cei trei fani, îmbrăcat cu un tricou pe care era imprimat Hitlerson 88, a fost identificat ca fiind cetăţean german, a comunicat, miercuri, poliţia italiană. Suporterul are cazier, după ce a pătruns pe un teren de fotbal în 2009 la derby-ul dintre cele două echipe.

Preşedinta comunităţii evreieşti din Roma, Ruth Dureghello, a difuzat luni pe Twitter o imagine cu fotografia acestui fan purtând un tricou inscripţionat cu "Hitlerson 88, număr utilizat de mişcarea neonazistă pentru a semnifica "Heil Hitler" (H - a opta literă a alfabetului).

Ruth Dureghello a denunţat de asemenea scandările antisemite ale ultraşilor laziali din sectorul de nord al Stadio Olimpico.

Ceilalţi doi suporteri sunt acuzaţi că au făcut "pe faţă" salutul fascist, a indicat Lazio. Ei sunt de "naţionalitate română", a precizat prefectura poliţiei.

Comisia de Disciplină a Seria A urmează să ia măsuri împotriva clubului



La finalul procedurilor administrative, Lazio a anunţat că "va aplica cu severitate" codul său intern de etică şi va dispune "îndepărtarea pe viaţă de pe stadion" a acestor trei persoane. De asemenea, clubul va fi parte civilă în orice proces penal.

Comisia de disciplină din Serie A va decide până pe 4 aprilie eventuale sancţiuni legate de presupuse scandări antisemite.

Acest nou episod vine în timp ce este în curs de desfăşurare o anchetă a Federaţiei italiene de fotbal (FIGC), cu privire la presupusele sloganuri antisemite proferate de suporterii lui Lazio în timpul meciului din deplasare cu Napoli (1-0), pe 3 martie.

În ianuarie, sectorul de nord al Stadio Olimpico a fost închis un meci după scandările rasiste ale ultraşilor lui Lazio în timpul deplasării de la Lecce, vizându-i pe jucătorii de culoare Samuel Umtiti şi Lameck Banda.

Clubul Lazio, la care evoluează fundaşul român Ştefan Radu, s-a dezis, marţi, de manifestările antisemite ale suporterilor săi. Clubul biancoceleste a afirmat, prin intermediul unui comunicat, că întotdeauna a fost pentru condamnarea publică, prevenirea şi reprimarea fără rezervă a oricăror manifestări sau acţiuni discriminatorii, rasiste sau antisemite".

Ministrul de Interne, Matteo Piantedosi, a anunţat că pe 30 martie va avea loc o reuniune pentru a se discuta rasismul şi antisemitismul cu ministrul Sporturilor, Andrea Abodi, care a apreciat incidentele ca inacceptabile, dar şi cu oficiali din fotbal şi reprezentanţi ai comunităţii evreieşti, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel