Doi polițiști au făcut chef cu manele în mașină. Șeful Poliției Locale Bârlad, precizări

Foto ilustrativ. Imagine de Vașadi Viorel de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Vașadi Viorel de la Pixabay

Doi polițiști locali din Bârlad s-au filmat la volanul unui autoturism, ce ar fi mașina de serviciu, în timp ce fredonau manele și chiuiau.

În imaginile publicate de presa locală se vede cum un agent de poliție ține o mână pe volan și cu cealaltă gesticulează pe ritmul muzicii. Din când în când, acesta se asigură că telefonul mobil este poziționat în așa fel încât să poată surprinde cât mai bine momentul. 

Șeful Poliției Locale din Bârlad, Vasile Chelaru, a oferit câteva explicații la buletinul de știri de la ora 11, la Antena3.

Întrebat de prezentatoarea Andreea Dumitrache dacă polițiștii erau în misiune, Vasile Chelaru a spus că 'nu rezultă, în acest moment, faptul că polițiștii se aflau în timpul serviciului' și nici că 'filmarea a fost realizată în mașina poliției.'

'În această fază a cercetărilor, pentru că noi am declanșat deja o cercetare administrativă, nu avem suficiente elemente din care să tragem concluzia că polițiștii se aflau în timpul serviciului.', a spus Vasile Chelaru. 

Cum s-au apărat cei doi polițiști

De asemenea, șeful Poliției Locale a declarat că, potrivit celor susținute de cei doi oameni ai legii, ei 'erau în timpul liber, înainte de a intra în serviciu. Au prezentat și câteva elemente ce s-ar putea verifica. Dacă lucrurile stau așa cum susțin ei, putem trage concluzia că am fi în siguranță dacă vin la serviciu și își exercită atribuțiile în mod corespunzător.'

Chelaru asigură că în cel mult o săptămână 'vom putea trage o concluzie'

Șeful Poliției Locale din Bârlad, Vasile Chelaru a mai spus, în legătură cu rezultatul verificărilor, că 'în cel mult o săptămână vom putea să tragem o concluzie.'

'Este evident că statul polițistului local prevede ca acesta, atât  în timpul serviciului, cât și în timpul liber, să aibă o conduită compatibilă cu calitatea avută.', a afirmat el.

'Da, pot să le reproșez ceva'

Totuși, spune Vasile Chelaru, 'este corect să nu fim foarte exigenți cu niște oameni, dacă într-adevăr nu cunosc de ce au manifestat o asemenea stare de euforie, atât de exagerat. Puteau să manifeste o stare de tristețe, la fel de exagerat. Încadrarea juridică a unei presupuse abateri disciplinare se va realiza în funcție de aceste elemente.'

'Cu toate că nu putem discuta, în acest moment, de o abatere disciplinară, le pot reproșa că și-au exprimat în mod public starea de euforie care nu era potrivită, cât și acel videoclip în care apar cu uniformă de serviciu.', a conchis șeful Poliției Locale din Bârlad. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel