Doi membri CSM solicită renunțarea la imunitate. "A ajuns absolută"

Doi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorii Horațius Dumbravă și Alexandru Șerban, au solicitat eliminarea imunității dobândite de membrii CSM prin recenta decizie Curții Constituționale dată în cazul Cristi Danileț. 

Horațius Dumbravă și Alexandru Șerban au cerut suplimentarea ordinii de zi cu o solicitare adresată   Plenului CSM de a sesiza Ministerul Justiției cu propunerea de modiicare a legii 317/2004.

În cazul modificării, membrii CSM vor răspunde în fața corpului profesional care i-a ales. Judecătorii Dumbravă și Șerban au arătat că prin recenta decizie a CCR, membri CSM capătă imunitate absolută chiar și în fața corpului profesional pe care îl reprezintă, potrivit magistrati.ro.  

"Calitatea noastră de membri aleși ai CSM nu ne creează privilegii și imunități, ci aceasta ne obligă de a ne îndeplini în mod responsabil atribuțiile constituționale și legale și, nu în ultimul rând, în a nu frânge încrederea colegilor noștri ce ne-au ales, cu atât mai mult cu cât aceasta încredere a fost sever zdruncinată în urma evenimentelor de anul trecut și din acest an", precizează cei doi în solicitare.

Plenul CSM a respins suplimentarea ordinii de zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel