Doar 20 de cluburi de fotbal au obținut licență de la FRF

Toate echipele din Liga 1 au obţinut licenţa pentru sezonul viitor, alături de formaţiile de Liga a 2-a care au solicitat licenţa, în speranţa promovării.

Procesul de acordare a licenței cluburilor, care au solicitat licența de participare la campionatul național Liga 1 pentru sezonul 2019-2020, s-a încheiat astăzi 24 mai 2019.

Cele 14 cluburi din Liga I şi 4 din Liga a II-a au obţinut licenţa de participare în ediţia 2019-2020 a primului eşalon, conform hotărârii comisiei de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, informează site-ul oficial al FRF. În total, 20 de grupări au solicitat licenţa de Liga I, dar comisia a decis că Sportul Snagov şi Fotbal Club Argeş din Liga a II-a nu îndeplinesc condiţiile minime.

Lista completă a cluburilor care au primit licenţa de participare în Liga I este următoarea: CFR Cluj, FCSB, FC Viitorul, Universitatea Craiova, Astra Giurgiu, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FC Dinamo, Gaz Metan Mediaş, FC Botoşani, CSM Poli Iaşi, FC Voluntari, FC Hermannstadt, Dunărea Călăraşi, Concordia Chiajna, Chindia Târgovişte, Academica Clinceni, Universitatea Cluj şi Petrolul Ploieşti.

Comunicatul FRF

"Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor a acordat licenţa de participare la campionatul naţional Liga I în sezonul 2019-2020 celor 18 cluburi menţionate, ca urmare a constatării îndeplinirii cerinţelor minime stabilite în Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, ediţia 2018.

Instanţa de fond a respins cererea de acordare a licenţei formulată de clubul Sportul Snagov, în insolvenţă, şi a refuzat acordarea licenţei de participare la campionatul naţional Liga I, în sezonul competiţional 2019-2020, întrucât clubul nu a prezentat un dosar complet, care să permită evaluarea îndeplinirii cerinţelor minime ale criteriului financiar, încălcând astfel prevederile art. 15 alin. 5 din RNLC&FPF. De asemenea, comisia a respins ca inadmisibilă cererea de acordare a licenţei formulată de Fotbal Club Argeş şi a refuzat acordarea licenţei de participare în Liga I, în sezonul competiţional 2019-2020, întrucât forma juridică de organizare a clubului, de drept public, încalcă prevederile art. 11 alin. 1 din RNLC&FPF", se arată în comunicatul publicat pe site-ul FRF.

Citește și:

SKILLZY, mascota EURO 2020, a ajuns la București - FOTO + VIDEO

Sânmărtean: "Trebuie să arătăm că naţionala merită să fie la EURO 2020". Sfat pentru fotbaliști români

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel