Sânmărtean: ”Trebuie să arătăm că naţionala merită să fie la EURO 2020”. Sfat pentru fotbaliști români

Fostul fotbalist Lucian Sânmărtean a declarat, vineri, că echipa naţională a României trebuie să câştige fiecare meci din preliminarii şi să demonstreze astfel că merită să participe la Campionatul European din 2020.

"Naţionala mai are câţiva paşi de făcut până la EURO 2020, paşi importanţi, dar sper să se descurce şi să se califice pentru că e foarte important pentru fotbalul nostru. În dubla asta care urmează trebuie să câştigăm, avem nevoie de 6 puncte (n.r. - cu Norvegia şi Malta). Trebuie să câştigăm fiecare meci din preliminarii şi să arătăm că naţionala merită să fie la EURO 2020", a spus fostul fotbalist.

Sânmărtean susţine că problemele mijlocaşului Nicolae Stanciu, neplătit de la începutul anului de conducerea clubului saudit Al Ahli, l-ar putea afecta pe acesta înaintea meciurilor echipei naţionale.

Sfat pentru fotbaliștii români



"Cu Nicolae Stanciu nu am mai vorbit, ne auzim doar când mai vine la echipa naţională. Am văzut că are nişte probleme la echipa de club. El nu a primit niciun ban, a aşteptat şi nu a făcut valuri, nu a făcut probleme, s-a antrenat şi a jucat. Lui i s-au promis nişte bani însă e destul de greu să ajungi în zona Golfului şi să nu îi primeşti. E greu să te antrenezi, să joci, şi să fii şi motivat când vii la echipa naţională. Iar problemele astea de la club pot să îl afecteze. Şi eu când am jucat în Golf am aşteptat banii. Am jucat, am făcut performanţă pentru echipa aia, dar la un moment dat îţi ajunge şi trebuie să spui stop pentru că ei continuă să facă la fel. Eu i-aş sfătui pe jucători să meargă cât mai târziu în carieră în ţările arabe. Să rămână cât mai mult în Europa pentru că profesional este altceva", a precizat el.

Citește și: SKILLZY, mascota EURO 2020, a ajuns la București - FOTO + VIDEO

Fostul mijlocaş a precizat că eventuala absenţă a lui Răzvan Marin din lotul pentru Campionatul European Under 21 nu ar trebui să fie o problemă pentru naţionala de tineret a României. "Naţionala de tineret se poate descurca fără probleme fără Răzvan Marin la EURO. A făcut-o în preliminarii. Bineînţeles că Răzvan Marin era o soluţie pentru că e un jucător care a demonstrat, dar cu siguranţă cel care va juca pe postul lui va trebui să se autodepăşească, la fel ca toţi ceilalţi. Sigur că adversarii sunt puternici, dar trebuie să îi susţinem pe jucătorii noştri pentru că au nevoie de noi. Şi eu sunt convins că vor face meciuri bune la turneului final", a explicat Sânmărtean.

"Starul" EURO 2020, Lucian Sânmărtean, şi ambasadorii Dorinel Munteanu şi Gabriela Szabo, au participat, vineri, la evenimentul de lansare la Bucureşti a mascotei Campionatului European de fotbal din 2020, Skillzy. 

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte Norvegia (7 iunie, ora 21:45) şi Malta (10 iunie, 21:45), în deplasare, în cadrul grupei F a preliminariilor EURO 2020.

Citește și: Preliminarii EURO 2020 - Lotul României pentru meciurile cu Norvegia şi Malta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel