DNA a închis dosarul lui Năstase referitor la dobândirea casei din Zambaccian

DNA a închis dosarul în care Adrian Năstase, soţia acestuia şi alte persoane erau vizaţi despre  modul în care fostul premier ar fi dobândit întregul imobil din strada Zambaccian, informează Mediafax.

Procurorii anticorupţie au hotărât, la începutul acestui an, închiderea dosarului "Zambaccian II", în care Adrian Năstase, Dana Năstase, avocata Marieta Anastasescu, proprietara unuia dintre imobilele din strada Zambaccian, dar şi alte persoane erau vizaţi în legătură cu modul în care fostul premier ar fi dobândit întregul imobil din strada Zambaccian.

Potrivit aceloraşi surse, dosarul a fost deschis ca urmare a denunţului Cristinei Popa, fostă angajată la societăţile Conimpuls şi Vertcon. Aceasta arăta, în denunţul formulat cu ani în urmă, că întregul imobil din Zambaccian ar aparţine soţilor Năstase.

În acest dosar, anchetatorii au încercat de două ori, respectiv în 2008 şi 2009, începerea urmăririi penale pe numele fostului premier, prin solicitări adresate Parlamentului. În ambele cazuri, cererile procurorilor DNA de acordare a unui aviz pentru începerea urmării penale pe numele lui Năstase au fost respinse, au precizat sursele citate.

În această cauză s-a verificat modalitatea de dobândire a imobilului din strada Zambaccian, celelalte dosare în care Năstase a fost condamnat neavând legătură cu modul direct de dobândire a imobilului, ci cu importul unor bunuri din China şi cu lucrări la imobilele din strada Christian Tell şi din localitatea Cornu, au mai arătat sursele citate.

Instanţa supremă i-a condamnat în 6 ianuarie, în dosarul "Zambaccian", pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Năstase a fost încarcerat în aceeaşi zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel