DNA a clasat dosarul primarului Antal Arpad, după 4 ani. 11.427 de pagini de interceptări

DNA
DNA

Dosarul de corupție al primarului din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a fost clasat de DNA după patru ani. 

Primarul Antal Arpad a fost acuzat, în 2015, de abuz în serviciu, trafic de influență, deturnare de fonduri. Prejudiciul estimat atunci se ridica la un milion de euro. 

Antal Arpad a declarat, miercuri, la Sfântu Gheorghe, într-o conferință de presă, că dosarul a fost deschis de DNA în urma unui control al Curții de Conturi și a vizat un contract al Primăriei cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare:

”Pe 2 iulie am fost anunțat că dosarul deschis de DNA București în 2015 a fost închis, a fost clasat. Am fost acuzat de abuz în serviciu, trafic de influență, deturnare de fonduri, cu un prejudiciu de un milion de euro. În 2014 a avut loc un control al Curții de Conturi la Primăria Sf. Gheorghe privind un contract semnat cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, fiind făcut un act de acuzare împotriva mea. În primele luni ale anului 2015, mai multe organe de cercetare, DNA București, DNA Brașov și locale, au deschis dosare care au fost reunite în 15 februarie 2015 și a fost un singur dosar, preluat de DNA București. Două zile mai târziu am fost trezit dimineață de procurori, jandarmi, mi-au percheziționat casa și au fost percheziții la Primărie, după care am fost dus într-o dubă a Jandarmeriei la București pentru audieri timp de 7 ore și lăsat acasă. Am primit, inițial, control judiciar de 60 de zile după care mi s-au ridicat treptat restricțiile", a spus Antal Arpad, potrivit Mediafax. 

Primarul afirmă că sunt 11.427 de pagini de interceptări ale telefoanelor mobile sau ambientale, încă din 2008, fiind interceptate 47 de persoane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel