Dmitri Rogozin, incident România. Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, MESAJ

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu spune că România trebuie să își consolideze capacitatea de apărare pentru a răspunde unor posibile acte de agresiune. Reacția vine ca urmare a mesajului transmis de vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, care amenința România cu represalii ca urmare a faptului că i s-a interzis accesul în spațiul aerian al țării, în încercarea sa de a ajunge în Republica Moldova. 

" Situația securității din flancul estic al Alianței ne obligă să securizăm acest flanc, să facem achizițiile potrivite pentru înzestrarea Armatei. Trebuie să facem ceea ce este necesar pentru a avea mai multă securitate și pentru a putea descuraja anumite acțiuni ostile. Asta tot încerc să vă spun și de când am discutat despre rachetele Patriot. Ele reprezintă un element care consolidează securitatea națională a României, deci un element de descurajare a unor potențiale acțiuni agresive," a comentat ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu.

Dmitri Rogozin a vrut să ajungă de la Moscova la Chişinău cu un avion comercial al companiei S7 (PJSC, Siberia Airlines), dar aeronava nu a primit aprobarea de a traversa spaţiul aerian al României. El a fost în cele din urmă nevoit să se întoarcă. 

La scurt timp a postat un mesaj de amenințare la adresa României. 

"Autoritățile române au pus în pericol viața pasagerilor din zborul S7, femei și copii. Combustibilul era suficient până la Minsk. Așteptați-vă la un răspuns, nenorociților", a scris Dmitri Rogozin pe Twitter.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel