Diversiune SCANDALOASĂ. Ce se ascunde în municipiul păstorit de George Scripcaru

Despre situația halucinantă din Brașovul păstorit de primarul George Scripcaru v-am povestit vineri seară.

Concursul pentru ocuparea postului de director al Teatrului Sică Alexandrescu a fost organizat de către Primăria Brașov. Candidatul care s-a prezentat la interviu, Dan Marius Zarafescu și-a mai încercat norocul și în vară. Inițial a luat nota 5,45. Ulterior întreaga comisie a fost schimbată, iar la interviul care a avut pe data de 29 septembrie 2016, candidatului nu i s-au pus întrebări, a fost doar lăudat, astfel reușind să ia nota de 9,21. Actorii vor înregistrarea interviului pentru a vedea cum se face că un om de nota 6 a devenit un om de aproape nota perfecțiunii.

Mai mult decât atât, o parte din artiștii teatrului, care au și protestat, susțin că avem de-a face cu o diversiune. Pentru a acoperi scandalul de la concursul câștigat de Dan Marius Zarafescu, se încearcă aruncarea privirii către fostul manager, Claudiu Goga, doar-doar lumea va uita de problema actuală.

Iată cel mai recent mesaj venit din partea actorilor care luptă pentru ca adevărul să iasă la iveală:

"În momentul în care corupția riscă să fie demascată și să se descopere motivațiile oneroase din spatele unor abuzuri, atenția publicului trebuie deturnată și găsit un vinovat. În scandalul de la teatrul din Brașov, vinovat este colegul nostru Claudiu Goga, care anul trecut a făcut gestul extrem de a demisiona din postul de director interimar al teatrului, alegând să rămână doar regizor angajat, în speranța că se va organiza un concurs cinsitit.

De ani de zile în slujba dumneavoastră și a teatrului brașovean, după lupte îndelungi cu primăria pentru a păstra profesionalismul instituției pentru care lucrăm, ne vedem nevoiți să întrerupem spectacolele în speranța că protestul nostru va fi luat, în sfârșit, în seamă.

Cine sunt actorii care protestează

Din cei 21 de actori angajați ai teatrului, suntem 13 care protestăm, sunt 5 care ne sunt împotrivă și 3 care se abțin. Colectivul tehnic și administrativ este și el scindat.

Suntem nevoiți să prezentăm o listă cu actorii care protestează împotriva modului în care a fost susținut concursul din luna septembrie 2016 la care a fost promovat un candidat care în luna mai a fost respins. Modalitatea prin care a reușit să fie promovat de această dată a fost schimbarea comisiei.

Actori angajați protestatari (în ordine alfabetică): Mihai Bica, Marius Cordoș, Ada Galeș, Maria Gârbovan, Oana Hui, Vlad Jipa , Bogdan Nechifor, Virginia Itta Marcu, Claudiu Mihail, Vlad Pavel, Simona Pop, Iulia Popescu, Bianca Zurowski.

Lista actorilor care se opun protestului: Mirela Borș, Gabriel Costea, George Custură , Viorica Geantă Chelbea, Ligia Stan.

[citeste si]

Ca actori, în fața publicului, avem cu toții aceleași responsabilități, dar ne diferențiază performanța. Din acest punct de vedere, cele mai importante premii acordate în România, premiile UNITER, au revenit unora dintre cei care se află în grupul protestatarilor.

Claudiu Goga, fostul manager al teatrului, răspunde acuzațiilor

Declarațiile consiliului de conducere al sindicatului (3 persoane) atacă modul în care Claudiu Goga a condus acest teatru. Acuzațiile sunt false și minciunile sunt mari. Claudiu Goga răspunde acestor acuzații: "Unii dintre colegii mei sindicaliști au publicat o serie de acuzații, prin care este comentată activitatea mea ca fost director al teatrului. Afirmațiile cuprinse în declarația colegilor din consiliul de conducere al sindicatului acoperă sârguincios întreg spectrul: de la informații false, inexacte și/sau incomplete, minciuni sfruntate, absurdități, până la calomnii. Asist cu amuzament amar la încercarea de a abate atenția de la problema care a generat actuala criză a teatrului: ocuparea postului de manager al teatrului într-un mod incorect. Se încearcă o diversiune, astfel încât atenția să fie atrasă asupra mea și a faptului că aș fi fost un manager rău al teatrului. Se încearcă astfel crearea unui alt subiect decât cel care ar trebui să ne preocupe.

Bunul sau răul management nu este o chestiune de percepție, este o chestiune perfect măsurabilă, ca efect al legilor în vigoare, o chestiune cuantificabilă în date și cifre, proiecte și programe propuse, avizate, aprobate și verificate de ordonatorul principal de credite. Sunt convins că dacă mi s-ar fi putut reproșa ceva din acest punct de vedere, nu aș mai fi fost director demult. Legea oferă ordonatorului de credite posibilitatea să oprească din activitate orice manager de teatru neperformant."

Vrem publicarea înregistrării!

Pentru transparență, solicităm primăriei Brașov să facă publică înregistrarea probei interviului (ultima probă din concurs). O vom compara cu interviul susținut în luna mai de către același domn Zarafescu. Ne dorim ca presa să ceară același lucru, este vorba doar de transparență. Suntem convinși că analiza acestui interviu va lămuri pe toată lumea cine are sau nu dreptate.

Claudiu Goga descrie criza teatrului brașovean ca fiind "doar vârful iceberg-ului în ceea ce privește situația managerială a instituțiilor de cultură brașovene aflate sub egida primăriei și consiliului local Brașov". Ne întrebăm cât timp mai trebuie să treacă pentru ca orașul nostru să fie al nostru și al reprezentanților care îi doresc binele și nu al unora care cred că pot face orice fără să răspundă nici în fața legii, nici în fața opiniei publice. Noi ne-am hotărât să vorbim și să facem auzită #voceacurajului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel