Distrugătorul britanic HMS Duncan este aşteptat în Portul Constanţa

Distrugătorul britanic HMS DUNCAN va face o escală în Portul Constanţa, în perioada 8-11 noiembrie, potrivit unui comunicat de presă transmis de Statul Major al Forţelor Navale Române.

'Pe parcursul vizitei bastimentului britanic în România sunt programate vizite la autorităţile militare şi civile din Municipiul Constanţa, iar marinarii militari români şi britanici vor executa acţiuni comune de instruire, la cheu şi la bordul navelor, în vederea stabilirii procedurilor comune de operare în timpul exerciţiilor planificate ce vor avea loc în apele teritoriale ale româneşti şi în apele internaţionale ale Mării Negre, în perioada următoare', se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, în contextul escalei la Constanţa a navei militare britanice, Federaţia Română de Fotbal, în colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale şi Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din România, organizează luni, 9 noiembrie, un mini campionat de fotbal, pentru a marca împlinirea a 150 de ani de la desfăşurarea primului meci de fotbal care a avut loc pe teritoriul ţării noastre între marinarii britanici şi localnicii din zona comunei Partizani, judeţul Tulcea. Întrecerile sportive vor fi găzduite de Academia Navală 'Mircea cel Bătrân' din Constanţa.

Totodată, Ambasada Marii Britanii din România şi Organizaţia pentru Apărare şi Securitate din Regatul Unit vor organiza luni, în Portul Constanţa, la bordul distrugătorului HMS DUNCAN, de la ora 11,00, Ziua Industriei de Apărare şi Securitate, un eveniment la care au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, oficiali guvernamentali şi companii româneşti de profil. HMS DUNCAN este cel de-al şaselea şi ultimul distrugător britanic de tip 45. Nava a fost finalizată şi lansată la apă la sfârşitul lunii octombrie, în anul 2010. Este primul vas militar din clasa 45 care are capacitatea de implementare a Sistemului Harpoon.

În prima etapă de construcţie, în anul 2010, i s-au instalat echipamentele principale, turbina cu gaze, turela de calibru mediu şi buncărul Sea Viper pentru arme, toate fiind conectate

cu un cablu electric suficient de lung cât să înconjoare autostrada din jurul Londrei (188 km) de aproape trei ori. O mare parte a echipamentului a început să fie pusă în funcţiune în anul 2011, incluzând sistemul de energie şi propulsie, acesta fiind capabil să producă suficientă energie pentru a alimenta un întreg oraş de dimensiune mică. Nava este pregătită să ia parte la misiuni operaţionale pe tot globul şi, conform jurnalului de bord, a fost preluată de comandant şi de echipajul acesteia la începutul anului 2013, în Portul Portsmouth. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel