Discuții Turcia-Rusia la Moscova. Vezi care vor fi subiectele abordate

O delegaţie turcă urma să se deplaseze luni la Moscova pentru a discuta despre situaţia din Siria şi Libia, zone asupra cărora naţiunile au puncte de vedere opuse.

Despre aceste discuţii, preşedintele turc Tayyip Erdogan a spus că vor determina cursul acţiunii Turciei în regiune, relatează Reuters.

Erdogan a afirmat că peste 80.000 de civili sunt în curs de migrare din regiunea Idlib, nord-vestul Siriei, spre Turcia, după ce forţele ruseşti şi siriene şi-au intensificat atacurile aeriene în regiune. Preşedintele sirian Bashar al-Assad a promis că va recuceri Idlib.

Delegaţia turcă, condusă de ministrul de externe adjunct Sedat Onal, vizitează Moscova cu câteva săptămâni înainte de vizita planificată a preşedintelui rus Vladimir Putin în Turcia. Turcia găzduieşte în prezent aproximativ 3,7 milioane de refugiaţi sirieni - cea mai mare populaţie de refugiaţi din lume - şi se teme de un alt val din regiunea Idlib, unde trăiesc până la trei milioane de sirieni în ultimul cel mai important teritoriu deţinut de rebeli.

Duminică, Erdogan a declarat că Turcia nu poate gestiona un val nou de migranţi. Delegaţia turcă va discuta de asemenea despre potenţiala desfăşurare de trupe de către Turcia în Libia şi acordarea de sprijin militar acestei ţări, după ce Ankara şi Tripoli au semnat un acord de cooperare militară luna trecută. Rusia s-a declarat foarte preocupată de această potenţială desfăşurare de trupe de către Turcia, relatează AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel