Directorul general al TVR: un plan de restructurare ar putea începe în această lună. Fotbalul ne produce cele mai mari pierderi

alexandru-lazescu-director-tvr
alexandru-lazescu-director-tvr

Directorul general al TVR, Alexandru Lăzescu, a declarat pentru DeCe News că un plan de restructurare a instituției se află în lucru, beneficiind și de consultanță externă.

alexandru-lazescu-director-tvr”În cursul acestei luni voi prezenta Consiliului de Administrație un plan de restructurare a TVR, a spus Lăzescu, iar dacă se va aproba vom începe deîndată punerea sa în aplicare. Față de semestrul I din 2010, costurile au scăzut deja cu 25 la sută, în semestrul I al acestui an, dar  nivelul deficitului este în continuare crescut.  Cu toții ne dorim restructurarea TVR, dar funcționăm într-un cadru legal și trebuie să ținem seama de acesta. Dacă s-ar face disponibilizări, ar trebui plătite între 15-20 de salarii compensatorii, conform contractului colectiv. Nu există aceți bani, pentru o operațiune de amploare. Există o limită de reducere a cheltuielilor și în ceea ce privește achiziția de filme sau seriale. Le-am tras în jos cât s-a putut, dar ce punem în loc? Sunt 6000 sau 7000 de ore de emisie, cât de mult putem tăia?”, s-a întrebat retoric Lăzescu.

Fotbalul produce cele mai mari pierderi în TVR

Directorul general al TVR ne-a mai declarat că a moștenit o instituție care mergea în pierdere de 5 ani, recunoscând că situația a devenit explozivă din momentul în care s-a încheiat contractul cu Liga lui Mitică. ”Cele mai mari pierderi le avem cu fotbalul, care consumă zeci de milioane și nu aduce înapoi nici 5 la sută. Dacă am încheia unilateral acest contract, pe care l-am găsit când am intrat în TVR, ar trebui plătite penalități”, a spus Lăzescu. Cât privește noile angajări, directorul TVR susține că sunt mult mai mici decât cele vehiculate de presă. ” Au venit 600, dar au și plecat oameni, poate au plecat peste 530 de persoane, din diferite motive. Există zone unde, într-adevăr, este excedent de angajați, dar am și zone neacoperite, unde ești nevoit să faci angajări”, a explicat Lăzescu.

Ieri, presa a relatat pe surse că premierul Emil Boc este nemulțumit de lipsa de restructurare a TVR, ca și de modul în care Alexandru Lăzescu sprijină partidul aflat la guvernare. Directorul general al TVR a refuzat să comenteze aceste speculații.

Citeşte şi:

Alexandru Lăzescu arată vinovaţii de dezastrul financiar din TVR: Angajaţii, Dr. House şi UEFA Champions League

Premierul, supărat pe directorul TVR: N-a făcut nimic, să-l chemaţi să-l scuturaţi la comisie şi apoi putem să-l schimbăm

TVR continuă măsurile de austeritate: 30% din parcul auto trece în conservare

Grevă la TVR. Peste 200 de salariați nemulțumiți protestează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel