Diplomele şi certificatele din sistemul preuniversitar, centralizate într-un sistem informatic

Ministerul Educaţiei şi Cercetării iniţiază demersurile pentru a asigura evidenţa centralizată a diplomelor şi a certificatelor din sistemul preuniversitar.

Monica Cristina Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării, a dispus începerea demersurilor pentru a se realiza o evidenţă informatizată a actelor de studii din învăţământul preuniversitar.

Astfel, în sistemul informatic, baza de date a Ministerului Educaţiei şi Cercetării va fi interconectată cu Compania Naţională "Imprimeria Naţională" - S.A. (CNIN-SA), care va tipări actele de studii completate cu datele absolvenţilor, inclusiv cu fotografia candidatului. Prin această interconectare a bazei de date, vor fi tipărite actele de studii aferente examenului de bacalaureat, certificărilor profesionale, precum şi actele aferente examenului naţional de definitivare în învăţământ.

Evidenţă informatizată a actelor de studii la nivel central



Mai mult decât atât, prin crearea acestui mecanism, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va avea o evidenţă informatizată a actelor de studii la nivel central.

"În 2016, când eram secretar de stat în Ministerul Educaţiei, am realizat o analiză privind interconectarea bazei de date cu Imprimeria Naţională pentru tipărirea unor diplome de bacalaureat, analiză finalizată cu tipărirea diplomelor de bacalaureat de către CNIN-SA cu datele absolvenţilor preluate din baza de date a platformei informatice SIIIR. Din păcate, următoarele guverne nu au considerat o prioritate în a avea o evidenţă centralizată a actelor de studii şi au abandonat iniţiativa", a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării.

Această iniţiativă se înscrie în demersurile ministrului educaţiei şi cercetării, Monica Cristina Anisie, de a debirocratiza sistemul şi de a eficientiza activitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel