Dinescu, despre România după comunism: Clasa politică e semianalfabetă

Mircea Dinescu dc
Mircea Dinescu dc

Poetul Mircea Dinescu a spus, sâmbătă, pentru Mediafax, că la 23 de ani trecuți de la Revoluție, nu este deloc entuziasmat de acest capitalism, din moment ce avem o clasă politică semi-analfabetă, așa cum erau înainte de '89 Nicolae și Elena Ceaușescu.

 Mircea Dinescu dezvăluie că dacă era japonez și-ar fi făcut harakiri, deoarece nu a crezut că persoane care l-au proslăvit pe Ceaușescu vor conduce România și vor face partide politice, după cum nu se aștepta ca "o bună parte din clasa politică românească să fie semianalfabetă".

"Pe vremea aia ştiam că era Ceauşescu semianalfabet. Şi nevastă-sa. Nea Nicu avea patru clase, Elena avea trei clase, dar în fine pe urmă ei s-au mai lustruit cât de cât. Dar Ceauşescu măcar avea consilieri profesionşti. Acum este o clasă politică semianalfabetă. Cu excepţiile de rigoare. Şi entuziasm pentru acest capitalism nu am câtuşi de puţin", spune maestrul Dinescu.

Mircea Dinescu nu pare încântat de viitorul României, opinând că noul Cabinet Ponta este "un guvern de sinucigași", pentru că și-a asumat "puterea deplin, cu o opozițe foarte firavă" și pentru trebuie să demonstreze cât mai repede că are un proiect pentru țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel