Dîncu, anunț despre banii de la UE pentru o administraţie mai eficientă

Fonduri
Fonduri

România are dispoziţie prin Programul Operaţional de Capacitate Administrativă (POCA) un buget de 658 de milioane de euro cu care să ajungă la o administraţie mai modernă, mai eficientă şi mai transparentă, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale, a precizat cu prilejul semnării primelor proiecte finanţate din fonduri europene din perioada de programare 2014-2020.

'Semnăm în această zi primele contracte dintr-un proiect legat de capacitatea administrativă. Este debutul, ca să spunem aşa, al semnării contractelor pentru Programul Operaţional de Capacitate Administrativă 2014-2020. Este un program care a fost (...) unul dintre cele mai de succes programe ale exerciţiului financiar trecut 2007-2013. Avem pentru acea perioadă o rată de absorbţie de aproape 98%. (...) Pentru exerciţiul financiar nou, acest program are o ţintă ambiţioasă, peste 90.000 de funcţionari publici şi lucrători contractuali din administraţie, 250 de instituţii publice, cel puţin, din partea aceasta pe care o vizăm până acum, un buget de 658 de milioane de euro, deci peste o jumătate de miliard de euro care să ajungă într-o administraţie mai prietenoasă, mai modernă, mai eficientă', a afirmat Vasile Dîncu, joi, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul MDRAP, potrivit Agerpres.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a adăugat că bugetul pentru perioada 2014-2020 este de trei ori mai mare faţă de exerciţiul financiar precedent. 'Asta înseamnă că a fost apreciată performanţa, că s-au deschis noi căi pentru modernizarea administrativă. (...) Am deschis liniile de finanţare încă din primăvara anului trecut. În cadrul acestui eveniment vom lansa trei contracte de finanţare, care vor sprijini condiţionalităţi ex-ante pe care le avem pentru alte programe operaţionale, de exemplu pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) sau în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, cât şi măsuri pe termen scurt, să spunem, care sunt legate de strategia pentru consolidarea administraţiei publice', a spus Dîncu.

[citeste si]

Potrivit acestuia, obiectivul principal al celor trei proiecte este acela al îmbunătăţirii capacităţii administrative în ceea ce priveşte 'protecţia mediului şi derularea procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului sau, în cealaltă parte, programe de evaluare a riscurilor şi posibilitatea de a vedea, în sfârşit, întreaga panoplie a riscurilor din România dintr-o perspectivă ştiinţifică, operaţională, calculabilă'.

Contractele de finanţare în cadrul POCA au fost semnate de ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Vasile Dîncu, din partea MDRAP, şi, din partea beneficiarilor, de ministrul Mediului, Cristina Palmer Paşca, şi de şeful IGSU, generalul de brigadă Ovidiu Vasilică.

La eveniment a fost prezent şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Valoarea totală a celor două contracte semnate de MDRAP cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor este de 22,8 milioane de lei, aproximativ 5,06 milioane de euro, iar a celui semnat cu IGSU - de 31,8 milioane de lei, aproximativ 7,06 milioane de euro. Un al patrulea contract de finanţare semnat joi cu POCA are ca beneficiar Direcţia Generală de Administraţie Publică din cadrul MDRAP, cu o valoare de 37,1 milioane de lei, aproximativ 8,24 milioane de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel