EXCLUSIV  Dilgaru, despre Paperless flowSIGN, soluție inovatoare: Poți semna documente chiar și din autobuz

 Foto Pexels
Foto Pexels

Mugur Dilgaru, manager clienți certSIGN, a făcut precizări importante despre Paperless flowSIGN, o soluție web dezvoltată de certSIGN pentru realizarea de fluxuri de semnare multiplă a documentelor.  

„Transformarea digitală a modificat deja regulile jocului în industria asigurărilor prin acțiuni simple, precum raportarea unui accident de mașină și încărcarea documentelor justificative online sau depunerea facturilor online. Însă principalul motiv pentru care transformarea digitală devine din ce în ce mai importantă se referă la nevoia de eficientizare a proceselor consumatoare de timp, resurse umane, financiare”, a spus Mugur Dilgaru.

În contextul în care orice document este semnat de minim două părţi, de multe ori fiind necesare mai multe semnături din aceeaşi companie, Mugur Dilgaru a vorbit despre o soluţie simplă şi sigură. „Există soluții tehnologice românești recunoscute la nivel european. Una dintre ele este Paperless flowSIGN, soluție de semnare a documentelor cu valoare legală de către mai mulți semnatari. Această platformă oferă toate serviciile necesare semnării electronice cu valoare legală a unui document. Se inițiază fluxul, se încarcă documentele, se stabilesc semnatarii, ordinea în care trebuie să semneze. De exemplu, în cazul în care unul dintre semnatari nu deține un certificat digital calificat, se intră automat într-o procedură de identificare video și emitere, se semnează, apoi se descarcă documentele într-o singură aplicație. Această platformă este ușor de accesat de pe orice dispozitiv, chiar și de pe telefonul mobil, ceea ce înseamnă că poți semna documente chiar și din autobuz în drum spre birou”, a explicat Mugur Dilgaru.

Ulterior, a precizat că Paperless flowSIGN poate fi utilizată și pe fluxurile interne ale unei companii, „cât și în relația cu furnizori sau instituții publice”. 

„Procesul de semnare este sigur. Autorizarea semnăturii electronice se face prin: user, parolă, codul primit prin telefon. Siguranța procesului este garantată”, a subliniat acesta. 

Declarațiile au fost făcute, joi, în cadrul conferinței „Quo Vadis 2021!” - Ediția a III-a, Digitalizarea asigurărilor-prioritate ZERO! - eveniment organizat de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi trustul de presă DC Media Group din care fac parte DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro și DCNews TV.

Conferinţa Quo Vadis 2021! Ediţia a III-a Digitalizarea asigurărilor-prioritate ZERO!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel