Denunț. Digi 24, despre dosarul Belina și prezența lui Cazanciuc la DNA

Sevil Shhaideh DNA
Sevil Shhaideh DNA

Digi 24 scrie că audierea de acum câteva zile a lui Robert Cazanciuc la DNA are legătură cu dosarul Belina. Procurorii DNA arată, când redau mecanismul trecerii Insulei Belina și Brațului Pavel la CJ Teleorman și, mai departe, la Tel Drum, cum două ministere au avizat negativ, în 2013, primul proiect de hotărâre de guvern. Motivul? Ilegalitatea demersului. Detaliile din comunicatul DNA de vineri explică audierea, în secret, de acum două zile, a unuia dintre cei doi miniștri.

Potrivit DNA, cele două ministere, Finanțe și Justiție, nu au avizat HG 858/2013, prin care s-a creat aparența legalității și s-a pregătit terenul pentru transferul Insulei Belina și a Brațului Pavel.

La momentul respectiv, șefi ai celor două ministere erau Daniel Chițoiu (atunci membru PNL, azi membru ALDE), respectiv Robert Cazanciuc (PSD).

[citeste si]

Și, astfel, se explică audierea de acum câteva zile a lui Robert Cazanciuc la DNA. Dar și modul în care s-a făcut această audiere: în secret, fără a mai fi anunțată presei, și cu folosirea unei alte intrări în sediul DNA, scrie Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel