Diana, tânăra admisă la Medicină care vinde roşii în piaţă, combate prejudecăţile. "Mulţi m-au întrebat de ce am lăsat şcoala, fără să mă întrebe la ce liceu sunt"

Foto: PaulNegoita.ro
Foto: PaulNegoita.ro

Diana Necula a devenit cunoscută întregii ţări după ce povestea sa a devenit publică. Provenită dintr-o familie modestă şi prezentă zilnic în piaţa din Buzău pentru a vinde la tarabă, Diana a fost admisă deja la Facultatea de Medicină, ca urmare a rezultatelor foarte bune de la Olimpiada Naţională de Biologie. 

La Bacalaureat, Diana a obţinut o medie peste 9,5, iar acum spune că există, încă, multe prejudecăţi.

"Noi suntem din Gherăseni, o comună la vreo 17 kilometri de Buzău, ne ocupăm cu agricultură, cu roşii pe perioada verii, avem şi conopidă. Îmi place să îmi ajut părinţii pentru că o fac mereu, o face şi sora mea, suntem o echipă. Îmi ajut părinţii cum pot, dar îmi petrec timpul şi în natură, suntem oameni de la ţară, natura face parte din noi, îmi place să cânt, să stau cu ai mei, cu prietenii mei, sunt sociabilă, îmi place să cunosc oameni. Să merg la piaţă este frumos, pentru că aici cunosc tot felul de persoane. În spatele tarabei nu ştie lumea că eşti medicinist, că ai terminat un liceu de prestigiu. În spatele tarabei eşti un om despre care nimeni nu ştie nimic. Uneori eşti judecat, lumea ne consideră oameni de la ţară, inferiori. Mulţi m-au întrebat de ce am lăsat şcoala, fără să mă întrebe la ce liceu sunt, unde dau mai departe, am dat de aceste prejudecăţi, dar oamenii sunt diferiţi şi mulţi dintre clienţii sunt bucuroşi să ne cunoască, aşa cum şi noi suntem bucuroşi să îi cunoaştem pe ei", a declarat, pentru Agerpres, Diana Necula.

"Eu am terminat cursurile la Colegiul Naţional 'B.P. Hasdeu', iar şcoala gimnazială în comuna la Gherăseni. Urmează acum să-mi depun diploma de la olimpiadă, să pot să mă înscriu la Medicină, deşi am fost admisă în toată ţara, am decis să merg la Bucureşti pentru că este mai aproape de casă, o am şi pe sora mea. Am aflat notele de la Bacalaureat, am avut peste 9,50 media şi a fost bine, un examen uşor, destul de puţin timp să mă pregătesc pentru Bacalaureat, pentru că am venit de la olimpiadă cu două săptămâni înainte, dar a fost foarte bine", a mai spus Diana.

Nu ştie ce specializare vrea să urmeze, dar ştie că vrea să aibă familia aproape. 

"Eu aş vrea sincer să descopăr toate stagiile Medicinei pe care le voi face în anul IV, atunci mă voi hotărî exact vizavi de o specializare. Îmi doresc să rămân în România, sper să nu mi se schimbe planurile, aş dori să fac şi rezidenţiatul aici, poate cu un schimb de experienţă în altă ţară, de ce nu, şi evident cu familia lângă mine", a precizat absolventa Colegiului Naţional "B.P. Hasdeu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel