Dezvăluiri informații clasificate: Rusia, în apărarea lui Trump

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că nu vede ''niciun secret'' în relatările presei americane despre presupusele amenințări de securitate ale Statului Islamic care i-ar fi fost divulgate de președintele american Donald Trump săptămâna trecută, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Din câte îmi aduc aminte, în urmă cu o lună sau două, administrația Trump a interzis laptopurile din șapte țări din Orientul Mijlociu, iar aceasta a fost pusă în legătură directă cu o amenințare teroristă, le-a declarat Lavrov reporterilor la Nicosia, prin interpret.

Dacă despre asta vorbiți, nu văd niciun secret aici, a adăugat ministrul rus, în primele sale comentarii pe acest subiect după întrevederea avută cu Trump la Casa Albă și controversa care i-a urmat.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri, la Soci, că omologul său american Donald Trump nu i-a divulgat niciun fel de informații secrete șefului diplomației ruse, liderul de la Kremlin oferindu-se să pună la dispoziția Congresului SUA transcrierea discuției purtate de cei doi.

Lavrov a amintit o glumă care circula în epoca sovietică, când existau două mari cotidiene — Pravda (în traducere, adevăr) și Izvestia (în traducere, știre). Adevărul, spunea gluma, nu este știre, iar Știrea nu este adevărată. Sincer, trăiesc cu impresia că multe media din SUA funcționează în acest spirit, a comentat Lavrov.

Oficiali americani au declarat luni că președintele american i-a divulgat ministrului rus de externe Serghei Lavrov informații clasificate despre o operațiune planificată a grupării Statul Islamic, aruncând Casa Albă într-o nouă controversă la doar câteva luni după învestirea președintelui.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel