Dezvăluiri din interiorul DNA. „Un cuvânt poate să deturneze cursul dosarului”. UPDATE

Duminică, 16 iulie, la Antena 3, au fost prezentate declaraţii făcute de procurorul Mihaela Iorga Moraru.

„Ce a determinat-o pe dânsa (n.r. Kovesi) să-și schimbe părerea mea despre mine nu știu. Pot să bănuiesc că numai atitudinea mea raportată la anumite cerinţe a putut determina această schimbare de opinie. Sunt dosare care sunt în curs de derulare, sunt dosare sensibile, în care un cuvânt spus de mine poate să deturneze cursul dosarului", a declarat Iorga, la Antena 3.

Întrebată dacă excluderea sa din DNA ar fi avut legătură cu dosarul fostului soț al lui Kovesi, a spus: „Nu știu dacă are legătură sau nu are legătură. În principiu, poate să aibă legătură cu orice."

De asemenea, a mai declarat: „Știu că au existat nemulțumiri, că lucrurile nu s-au mișcat mai repede într-o anumită direcție sau alta. (....) Rolul meu e să stabilesc adevărul şi de abia apoi să emit o opinie. (...) Știu că au existat nemulțumiri, dar nu pot să spun mai mult."

„E corect şi principial să depun tot ceea ce am şi să-mi aduc argumentele în faţa Inspecţiei Judiciare", a mai spus Iorga.

UPDATE

Ulterior, Mihaela Iorga Moraru a intrat, într-o intervenţie telefonică, la Antena 3, discutând cu Mihai Gâdea şi Mircea Badea.

Redăm câteva dintre declaraţiile pe care le-a făcut:

„La DNA am ajuns în urma unui interviu pe care l-am promovat.”

Întrebată despre motivul pentru care s-a cerut demiterea de la DNA, a spus: „Motivul nu pot decât să-l speculez. Ceea ce pot spune cu certitudine este că motivul invocat în cererea de revocare este absolut nejustificat. Faptul că nu aş fi înregistrat un denunţ." 

„Sincer, cred în Inspecţia Judiciară. Îşi vor face treaba.”

„Nu-l cunosc pe Coldea."

Întrebată dacă recunoaşte înregistrările cu şefa DNA prezentate în cadrul emisiunii, a răspuns: „Îmi pare rău, nu pot să vă confirm, nici să vă infirm. Nu pot să încalc dispoziţiile legale.”

A fost întrebată dacă a simţit că în instanţă a fost ajutată. A răspuns că „nu". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel