Dezbaterea electorală DC News. Totul despre Rovana Plumb, numărul 1 PSD la europarlamentare

Rovana Plumb
Rovana Plumb

Rovana Plumb, candidat PSD la europarlamentare 2019, va participa la dezbaterea electorală a anului de la DC News alături de ocupanții primului loc de la PNL, ALDE, PRO România și USR - PLUS la alegerile pentru Parlamentul European.

Rovana Plumb este licențiată a Institutului Politehnic Bucuresti - Facultatea "Utilaje si Ingineria Proceselor Chimice" și a obținut titlul de doctor în Managementul Sistemelor Industriale, la Universitatea Politehnică din București. Rovana Plumb a activat ca Secretar de stat, Președinte Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului din cadrul Guvernului României. A urmat cursuri postuniversitare și de perfecționare în țară și străinătate în domeniile: management, protecția consumatorului și impactul asupra mediului, economic și relații internaționale.

În perioada februarie - octombrie 2017, a ocupat postul de ministru delegat pentru Fonduri Europene, la Ministerul Devoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.A fost aleasă deputat în Parlamentul României, între 2005 - 2007, iar în perioada 2007-2012 a reprezentat România la Parlamentul European, în calitate de deputat al forului european.

A fost ministru al Muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice între 5 martie 2014 și 17 noiembrie 2015, și anterior ministru al mediului și pădurilor în perioada martie - mai 2014.

Din octombrie 2017 este Președinte la Comisia pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților.

Candidatul PSD la europarlamentare, Rovana Plumb, este și vicepreședinte al Partidului Social Democrat, președintă a Organizației de Femei si vicepreședintă a PES Women.  

Rovana Plumb, candidat PSD la europarlamentare 2019, a primit distincția Ordinul național “Serviciul Credincios” cu grad de cavaler.

Stați pe DC News pentru a urmări cea mai mare dezbatere electorală din 2019 de la alegerile europarlamentare! Luni, 13 mai 2019, de la ora 11:00, vă așteptăm pe Facebook și Youtube DC News! Dacă aveți întrebări pentru candidații la alegerile europarlamentare 2019 ne puteți lăsa comentarii la acest articol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel