Dezastru: doar 300 de olimpici au luat Bacalaureatul

Promovabilitatea la sesiunea specială a examenului de bacalaureat, sesiune organizată pentru absolvenţi de liceu olimpici şi participanţi la concursurile internaţionale, este de 34,20%, a declarat secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Stelian Fedorca. Potrivit acestuia, din cei 880 de elevi înscrişi au fost prezenţi 877 şi au fost admişi 300.

Secretarul de stat a precizat că în total au fost eliminaţi de la sesiunea specială a bacalaureatului 25 de candidaţi, dintre aceştia 20 numai la proba scrisă de limba şi literatura română. "Cei care au picat pot participa la sesiunea bacalaureatului din luna august. Ei acum se duc în competiţiile internaţionale", a explicat Stelian Fedorca.

El a precizat că majoritatea celor picaţi sunt dintre candidaţii care participă la olimpiade şi concursuri internaţionale sportive. El a adăugat însă că printre cei care au luat bacalaureatul cu note foarte mari sunt şi sportivi de performanţă.

Secretarul de stat a menţionat că sălile de examinare ale bacalaureatului special desfăşurat la Bacău au fost supravegheate de camere video.

Procentul de promovabilitate la sesiunea specială a bacalaureatului de anul trecut a fost de 99%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel