Descoperire MACABRĂ în Irak

Trei gropi comune în care se aflau corpuri ale unor civili și soldați au fost descoperite în provincia Al-Anbar, din vestul Irakului, relatează vineri AFP, potrivit Agerpres.

Autoritățile nu au putut preciza numărul exact al cadavrelor descoperite, dar au afirmat că în aceste gropi comune se află zeci de cadavre.

'În urma prelevării de probe s-a stabilit că este vorba de corpurile unor civili și soldați', a precizat un ofițer de poliție, potrivit căruia victimele au fost executate de gruparea jihadistă Statul Islamic (ISIS).

Una dintre gropi a fost descoperită în regiunea Saqlawiyah, în nordul orașului Fallujah, o alta în regiunea Karma, la est de Fallujah, și cea de-a treia în centrul Ramadi, capitala provinciei Al-Anbar. Ramadi este situat la aproximativ 100 de kilometri vest de Bagdad și Fallujah, la jumătatea distanței dintre cele două orașe.

Au fost desfășurate forțe de securitate pentru a supraveghea cele trei gropi comune și la fața locului sunt așteptate în zilele următoare echipe de medicină legală, a precizat ofițerul de poliție.

Potrivit unui reprezentant al 'Comitetului martirilor' din provincia Al-Anbar, Ammar Nouri al-Doulaimi, primele date arată că unele victime au fost împușcate în cap, probabil de membri ai ISIS.

Jihadiștii au cucerit aceste regiuni în 2014, dar au fost îndepărtați de atunci. Ei au lansat atacuri de amploare împotriva unor baze militare din regiune, în 2015, capturând numeroși soldați pe care i-au executat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel