Descinderi la suspecți de trafic de minori și proxenetism

Foto ilustrativ. Imagine de Vașadi Viorel de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Vașadi Viorel de la Pixabay

Trei mandate de percheziție domiciliară au fost puse în aplicare astăzi, în Ialomița, la persoane bănuite de trafic de minori și proxenetism. Mai multe femei, între care și o minoră, ar fi fost racolate și determinate să se prostitueze, în Constanța și Ploiești.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, astăzi,  7 iulie, în județul Ialomița, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de minori și proxenetism. 7 mandate de aducere au fost puse în aplicare, anunță IGPR într-un comunicat.

În perioada februarie - iulie 2021, persoanele bănuite ar fi racolat mai multe femei, în vederea exploatării sexuale, urmărind obținerea de foloase materiale. Acestea și-ar fi oferit serviciile sexuale în municipiile Ploiești și Constanța.

A fost implicată și o minoră

'De asemenea, în activitate, pe fondul unor promisiuni de consolidare a unei relații afective și asigurarea unui trai mai bun, unul dintre bărbați ar fi implicat și o minoră.', precizează IGPR. 

Persoanele implicate au fost conduse la sediul unității de parchet, în vederea audierii și documentării activității infracționale, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Cercetările sunt continuate de polițiștii B.C.C.O. Ploiești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești.

Suportul activităților a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar în activitățile desfășurate au fost angrenați polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița, încheie comunicatul.

Despre metoda 'Loverboy'

În urmă cu câteva săptămâni, IGPR trăgea un semnal de alarmă cu privire la metodele agresorilor de abordare a victimelor. 

O metodă folosită adesea de traficanţii de persoane pentru a racola tinere pe care apoi să le exploateze sexual direct sau să le vândă altor traficanţi este metoda Loverboy sau metoda îndrăgostitului.

Traficantul poate fi o persoană cunoscută sau care are cunoştinţe comune cu victima, intră în anturajul acesteia şi se foloseşte de farmecul său personal, jucând rolul îndrăgostitului.

Victima este convinsă că trăieşte o frumoasă poveste de iubire  până când ,,iubitul” acesteia începe să-i facă propuneri din ce în ce mai greu de acceptat: să întreţină relaţii sexuale cu alte persoane pentru bani, doar până când situaţia financiară a traficantului se va îmbunătăţi;să lucreze în industria sexului: prostituţie, masaj erotic, videochat; să fugă de acasă fără ştirea familiei pentru a duce o viaţă în doi în străinătate;să rupă orice legătură cu familia sau prietenii.

Uneori, mirajul poveştii de iubire se rupe doar în clipa în care victima este, pur şi simplu, vândută unui alt traficant, cel mai probabil în străinătate, unde va fi exploatată sexual.

Metoda este folosită de tineri care au anumite calităţi fizice şi abilităţi de comunicare/convingere, victimele fiind fete foarte tinere, lipsite de experienţă, adeseori provenite dintr-un mediu în care nu beneficiază de sprijin emoţional şi financiar adecvat.', informa Poliția Română. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel