DESCHIDERE RESTAURANTE. Ministrul Tătaru vine cu vești

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut noi declarații privind redeschiderea restaurantelor din România, în cadrul unei conferințe de presă.

Nelu Tătaru a declarat, vineri dimineață, că „suntem la trei săptămâni de creștere constantă a numărului de cazuri. Suntem la trei săptămâni în care Guvernul, Ministerul Sănătății, și-a asumat această creștere, în condițiile în care am făcut trei măsuri de relaxare și am avut și weekend-uri prelungite. Suntem la trei săptămâni în care o parte dintre cei care și-a dat acordul pentru relaxarea unor măsuri, au respectat aceste măsuri”.

Ministrul Sănătății a explicat faptul că „la 1 iulie nu am făcut măsura de relaxare tocmai din cauza creșterii numărului de cazuri”.

În continuare, autoritățile vor face evaluări și, în cazul în care se vor permite noi măsuri de relaxare, atunci putem vorbi și despre redeschiderea restaurantelor.

„Evaluăm fiecare creștere, fiecare săptămână, acea perioadă de incubație de 14 zile. În măsura în care această evoluție ne va permite să mergem cu relaxări, inclusiv cu restaurantele. Am avut discuții ieri, împreună cu prim ministrul, cu cei din HORECA. Astăzi s-a constituit grup de lucru pentru acele norme și măsuri de aplicare în vederea redeschiderii restaurantelor. În condițiile în care evoluția o va permite, vom avea aceste relaxări”, a mai spus Nelu Tătaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel