Deputaţii din Comisia de Cultură s-au încurcat la „Povestea poveştilor“ de Ion Creangă. I-a lămurit Onisei, de la CNA

povestea povestilor, de Ion Creanga
povestea povestilor, de Ion Creanga

Deputaţii din Comisia de Cultură s-au încurcat, miercuri, atunci când s-a pus problema dacă „Povestea poveştilor“, de Ion Creangă, este sau nu „un act de cultură“.

Potrivit Mediafax, deputatul PDL Teodora Trandafir a ridicat problema semnificaţiei expresiei „emisiuni de cultură“, în timpul dezbaterilor privind proiectul iniţiat de deputatul PNL Mirel Taloş, potrivit căruia televiziunile generaliste vor fi obligate să difuzeze săptămânal cel puţin 120 de minute de emisiuni culturale sau educative, în timp ce posturile de ştiri trebuie să transmită în fiecare săptămână 30 de minute de astfel de programe. Teo a spus că în timpul carierei sale în televiziune a făcut interviuri în direct cu mai multe personalităţi din domeniul culturii, dintre care unii care „s-au scăpat rău“ în anumite momente, folosind un limbaj care poate fi catalogat drept vulgar. „Noi vorbim despre cultură, iar realizatorii din care eu fac parte încă sufleteşte nu înţeleg ce au de făcut sau nu vor sau nu pot fi contrânşi în niciun fel (...) Unde e cultură şi unde nu e, că nu pricep?“, s-a întrebat Teodora Trandafir. „Asta pentru că am luat reţeta americană unde «fuck» este la fiecare propoziţie“, a spus deputatul PSD Mădălin Voicu.

Discuţia a mers astfel în mod firesc spre „Povestea poveştilor“ a lui Ion Creagă, deputatul Mădălin Voicu întrebându-se dacă aceasta poate fi citită de un mare actor în cadrul unei emisiuni de cultură.

După mai multe discuţii, deputatul independent Mircea Irimescu a spus că nu poate fi contestat faptul că "Povestea poveştilor" a lui Creangă face parte dintre "capodoperele" literaturii române. "Ce produce viaţa este cultură", a mai spus Irimescu.

Totodată, Raluca Turcan, preşedintele Comisiei de Cultură, a fost de părere că membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pot să sancţioneze televiziunile atunci când acestea difuzează un anume conţinut cultural într-un interval orar nepotrivit.

Soluţia a venit de la Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA, care s-a scuzat şi le-a spus deputaţilor că problema pe care şi-o pun în legătură cu "Povestea poveştilor" este de fapt "o falsă problemă". "În funcţie de conţinut, radiodifuzorul este obligat să transmită emisiunea cu pricina într-un anumit interval orar", a spus Ioan Onisei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel