Denuclearizare Coreea de Nord. Întrevedere între aliați

Şefii diplomaţiei din Japonia, Coreea de Sud şi Statele Unite vor avea o întâlnire asupra denuclearizării Coreei de Nord în weekend la Tokyo, a anunţat miercuri noapte Ministerul de Externe japonez, informează dpa. 

Ministrul de externe nipon Taro Kono, omologul său sud-coreean Kang Kyung Wha şi secretarul de stat american Mike Pompeo urmează să se întâlnească duminică pentru a confirma cooperarea celor trei ţări în legătură cu problemele privind Coreea de Nord, a declarat ministerul. 

Întâlnirea lor va avea loc după discuţiile lui Pompeo cu liderul nord-coreean Kim Jong Un joi la Phenian. Aceasta va fi prima întâlnire trilaterală după 14 iunie când secretarul de stat i-a informat pe Kono şi pe Kang la Seul despre summitul preşedintelui Donald Trump cu Kim ţinut la Singapore cu doar câteva zile înainte. 

Kono va avea de asemenea întâlniri tete-a-tete cu Pompeo, precum şi cu Kang, a mai anunţat ministerul japonez. 

Vizita lui Pompeo intervine pe fondul unor informaţii că Phenianul şi-a crescut producţia de combustibil pentru arme nucleare la mai multe situri în ultimele săptămâni. 

Potrivit lui Pompeo, Coreea de Nord va avea nevoie de doi ani pentru a efectua o dezarmare majoră. Dar experţii susţin că ar putea dura mult mai mult dacă Phenianul decide să se dezarmeze. 

Trump a declarat că Coreea de Nord nu mai reprezintă o ameninţare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel