Declaraţiile de avere ale viitorilor comisari europeni, verificate pe 12 noiembrie

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Declarațiile de avere ale viitorilor comisari europeni, cel francez, ungar și român, vor fi analizate pe data de 12 noiembrie de către o comisie JURI. 

Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European (JURI), care este abilitată să verifice eventualele conflicte de interese în cazul comisarilor europeni desemnaţi, se va reuni la 12 noiembrie pentru a analiza declaraţiile de avere ale candidaţilor francez, ungar şi român, informează joi EUobserver, scrie Agerpres. 

JURI a primit declaraţiile de avere ale candidaţilor francez şi ungar (Thierry Breton şi Olivier Varhelyi) şi aşteaptă până vineri seară documentele de la candidatul român.

Amânare pentru 1 decembrie

Intrarea în funcţie a Comisiei Europene conduse de Ursula Von der Leyen, prevăzută la 1 noiembrie 2019, a fost amânată până la 1 decembrie 2019, în urma respingerii de către eurodeputaţi a candidaţilor francez (Sylvie Goulard), ungar (Laszlo Trocsanyi) şi român (Rovana Plumb) propuşi iniţial la funcţia de comisar european.

Ulterior, Franţa a prezentat candidatura fostului ministru al economiei Thierry Breton, în timp ce Ungaria l-a propus pe actualul ambasador pe lângă Uniunea Europeană, Oliver Varhelyi.

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a decis miercuri ca Adina Vălean să preia portofoliul transporturilor în viitorul executiv comunitar, după ce în aceeaşi zi România a transmis două propuneri de candidaţi pentru postul de comisar european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel