Decizie luată la Budapesta pentru partidul lui Tăriceanu şi Constantin

ALDE România a devenit membru cu drepturi depline al Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din Europa. O delegaţie ALDE România, condusă de copreşedinţii Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, participă, în perioada 19 - 21 noiembrie, la Congresul Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor din Europa (ALDE Party), care are loc la Budapesta.

Potrivit comunicatului, Călin Popescu-Tăriceanu, alături de europarlamentarul Norica Nicolai, a prezentat în faţa membrilor Consiliului ALDE Party argumentele în favoarea acordării statutului de membru cu drepturi depline formaţiunii ALDE România.

Tăriceanu: ALDE, singura voce care apără necondiționat statul de drept 

Tăriceanu a subliniat că ALDE este singurul partid liberal din România, iar partidul său este singura voce care apără necondiţionat statul de drept, susţinând drepturile şi libertăţile individului, echilibrul puterilor în stat şi constituţionalismul.

Constantin: România, din nou reprezentată în familia liberalilor europeni

'Prin calitatea obţinută, ţara noastră este din nou reprezentată în familia liberalilor europeni. Suntem bucuroşi şi extrem de onoraţi pentru că am devenit oficial membri ai ALDE Party. În cadrul acestei reuniuni a ALDE Party a fost conturată agenda liberală europeană. De asemenea, la acest congres, le-am prezentat colegilor noştri liberali din Europa proiectul pe care ni l-am asumat în faţa românilor, proiect intitulat 'România a 7-a putere economică a Europei', proiect pe care toţi cei prezenţi la Budapesta au fost încântaţi să îl audă', a precizat copreşedintele ALDE Daniel Constantin, citat în comunicat.

Delegația ALDE, întâlnire cu Guy Verhofstadt

În cadrul congresului, delegaţia ALDE a avut întâlniri cu reprezentanţi ai partidelor liberale din Germania, Marea Britanie, Olanda, Bulgaria, Macedonia şi Republica Moldova, prilej cu care s-a discutat despre viitorul liberalismului în Europa şi sprjinul reciproc în promovarea unor proiecte politice viitoare. O delegaţie restrânsă a ALDE România, formată din copreşedinţii Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin şi preşedintele executiv Daniel Barbu, s-a întâlnit cu Guy Verhofstadt, liderul grupului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din Parlamentul European (ALDE Group).

Discuţiile au vizat organizarea unei şedinţe a Biroului ALDE Party în România anul viitor, precum şi evoluţiile politice recente. Totodată, Guy Verhofstadt a oferit sprijinul Grupului ALDE pentru consolidarea poziţiei ALDE România atât la nivel european, cât şi la nivel naţional, se menţionează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel