Decizie în Dosarul RCS&RDS: Antena 3, achitată de toate acuzațiile!

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au  pronunţat, joi, sentinţa în dosarul în care Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia Voiculescu, au fost  acuzaţi de şantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.

Sentinţe:

- Dan Voiculescu: 2 ani de închisoare cu suspendare.

- Camelia Voiculescu: 2 ani cu suspendare pentru complicitate la şantaj.

- Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group: 3 ani şi 6 luni cu executare pentru şantaj.

- Şerban Pop, fost şef ANAF: 2 ani de închisoare pentru permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

- George Matiescu, director general Intact Publishing: Achitat pentru complicitate la şantaj.

- Intact Publishing: achitată pentru şantaj.

- Antena 3: achitată pentru complicitate la şantaj.

Decizia nu este definitivă.

La ultimul termen al procesului, procurorul de şedinţă a cerut condamnarea la închisoare a inculpaţilor din acest dosar - Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, Sorin Alexandrescu, Şerban Pop şi George Daniel Matiescu, iar la individualizarea pedepselor să se ţină seama de practica judiciară în materie, respectiv de dosarul în care Dan Diaconescu a fost condamnat la cinci ani închisoare tot pentru infracţiunea de şantaj prin intermediul unor mijloace mass-media.

În opinia procurorului, instanţa ar trebui să dea în acest caz condamnări mai mari decât cele aplicate în dosarul lui Dan Diaconescu, deoarece este vorba de sume de ordinul milioanelor de euro.

De asemenea, reprezentantul DNA a cerut ca Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Publishing să fie condamnate la plata unei amenzi şi publicarea deciziei instanţei, precum şi reţinerea formei agravante a infracţiunii de complicitate la şantaj în varianta prevăzută de Legea 78/2008 privind combaterea infracţiunilor de corupţie.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, şi Dan Voiculescu au fost trimişi în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzaţi de şantajarea administratorului firmei RCS&RDS Ioan Bendei.

În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul preşedinte al ANAF Şerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, care este şi singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum şi firmele Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Publishing. Ei sunt acuzaţi în legătură cu folosirea acelor instituţii media (televiziuni, publicaţii online şi scrise) pentru şantaj cu scopul obţinerii de foloase materiale ilicite însemnate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel