Decizie bombă: Dan Voiculescu poate fi eliberat marți

Dan Voiculescu, încarcerat în Penitenciarul Rahova, aşteaptă, marţi, decizia din partea judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti. Aceştia urmează să decidă dacă admit anularea pedepsei primite de Dan Voiculescu.

VEZI ȘI: Moment INEDIT la România TV. Ce s-a întâmplat în platou-FOTO

Magistraţii Viorica Costiniu şi Dan Lupaşcu vor verifica două probleme reclamate de avocaţii omului de afaceri, repsectiv modul de constituire a completului de judecată şi o presupusă incompatibilitate a judecătorilor Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, cei care au dat sentința de zece ani de închisoare.

Avocaţii lui Dan Voiculescu susţin că judecătorii care au pronunţat condamnarea nu au fost repartizaţi în dosar conform prevederilor legale. Mai exact, aceştia ar fi trebuit să fie desemnaţi aleatoriu de sistemul informatic, lucru care nu s-ar fi întâmplat, ci au fost aleşi manual de către conducerea instanţei. În urma unei reclamaţii la Consiliul Superior al Magistraturii, s-a constatat că procedura a fost legal îndeplinită.

Un alt motiv de a contesta sentinţa definitivă a fost cel al incompatibilităţii. Avocaţii susţin că cei doi judecători au extins sechestrul aplicat pe averea lui Dan Voiculescu şi tot aceştia au şi respins, în timpul judecării procesului, contestaţia împotriva acestei măsuri. Motiv pentru care, în timpul procesului, au şi cerut recuzarea magistraţilor. Şi această cerere a fost însă respinsă de instanţă. Avocaţii susţin că judecătorii care au dispus, în timpul procesului, instituirea sechestrului nu mai pot judeca şi fondul cauzei, întrucât s-ar fi antepronunţat în sensul vinovăţiei inculpaţilor, deci judecarea fondului ar trebui încredinţată unui alt complet, scrie Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel