Urmărește emisiunea live


Decizia lui Trump pentru o funcție cheie în administrație

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a extins căutarea de candidați pentru ocuparea funcției de secretar de Stat.

"Căutarea s-a extins pentru că, până la acest moment, nu există o listă definitivă de finaliști și, la începutul acestei săptămâni, vor fi întâlniri cu mai mulți candidați", le-a spus jurnaliștilor, Kellyanne Conway, purtătorul de cuvânt al lui Trump.

Săptămâna trecută, echipa de tranziție a precizat că pe lista redusă se aflau patru nume, inclusiv Mitt Romney, ex-guvernator de Massachusetts, care a luptat împotriva lui Trump pentru nominalizarea republicană, în cadrul alegerilor primare.

Conway a admis duminică existența acum a "mai mult de patru" nume pe listă, după care a amintit că alegerea viitorul responsabil al diplomației Statelor Unite este "foarte importantă", de aceea neputând fi grăbită, scrie Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a insistat că există multe persoane calificate pentru acest post și a explicat că unele dintre acestea nu doreau să-și abandoneze "posturile lucrative" în sectorul privat, dar acum au exprimat interes pentru "a intra în Guvern" și servi țara.

Alte trei nume care se aflau pe listă erau ex-primarul New Yorkului, Rudolph Giuliani, generalul în rezervă David Petraeus și senatorul republican Bob Corker, președinte al Comisiei de Politică Externă a Senatului.

În ultimele zile, s-a vorbit de asemenea de fostul guvernator de Utah, Jon Huntsman, un veteran lider republican care a fost ambasador în China, dar purtătoarea de cuvânt a echipei de tranziție a evitat duminică să confirme dacă acesta este unul dintre candidați.

Tot duminică, viitorul șef de cabinet de la Casa Albă în administrația Trump, Reince Priebus, a declarat că "ia un pic mai mult timp decât s-a prevăzut" respectiva căutare a candidatului pentru Departementul de Stat.

"Și cred că este bine. Nu totul trebuie să se întâmple în același timp. (Trump) și-a luat un timp pentru a putea lua o decizie inteligentă și vom vedea cum se va termina procesul", a spus Priebus, într-un interviu pentru canalul CBS.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel