Decizia CCR, favorabilă lui Dan Voiculescu

Decizia CCR din 15 ianuarie îi este prielnică lui Dan Voiculescu. Confiscarea sediilor Intact Media Group, Antena 1 si Antena 3 devine neconstituțională. Sediile existau cu mult timp înainte de 2012 și nu au legătură cu acuzațiile din dosarul ICA. 

Judecătorii Curții Constituționale a României au declarat neconstituțională măsura confiscării extinse pentru bunurile dodândite înainte de 2012, când legea a intrat în vigoare.  Decizia CCR va fi valabilă după ce va fi publicată în Monitorul Oficial. 

Hotărârea îi este favorabilă lui Dan Voiculescu. După ce a fost condamnat la zece ani de închisoare în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare, judecătorii au decis să îi confişte mare parte din averea sa şi a familiei. Sediile Intact şi ale televiziunilor fondate de fostul senator au trecut în proprietatea statului, după soluţia definitivă a Curţii de Apel. Hotărârea judecătorilor Curţii Constituţionale poate schimba situaţia.

"Cu majoritate de voturi, CCR a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art.112 indice 1, alin.(2,) lit.(a) din Codul Penal sunt constituţionale în măsura în care confiscarea extinsă nu se aplică asupra bunurilor dobândite înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 63/2012 pentru modificarea şi completarea Codului penal al României şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal", arată un comunicat al CCR.

Instanţa poate decide să confişte doar bunurile dobândite după 2012. Asta înseamnă că familia Voiculescu ar putea să-şi recupereze o parte din bunurile luare de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel