De Ziua internațională a femeii, în Polonia s-au desfășurat proteste împotriva legii privind avortul

De Ziua internațională a femeii, în Polonia s-au desfășurat proteste împotriva legii privind avortul  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
De Ziua internațională a femeii, în Polonia s-au desfășurat proteste împotriva legii privind avortul / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Luni, 8 martie 2021, numeroase persoane au ieșit în stradă în marile orașe din Polonia. Acestea, în majoritate femei, au protestat împotriva legii avortului.

Numeroase persoane au ieşit luni în stradă în oraşe din întreaga ţară, de Ziua internaţională a femeii, pentru a protesta împotriva înăspririi legii avortului. 

La Varşovia, mai multe sute de persoane s-au adunat într-o intersecţie din centrul oraşului luni după-amiază, la o manifestaţie organizată sub sloganul "Ziua femeii fără compromis",  relatează agenția dpa, citată de Agerpres. Mulţi au purtat postere şi pancarte cu mesaje precum "Corpul ei, alegerea ei" şi "În numele mamelor, fiicelor şi surorilor", scrie digi24.ro.

Manifestațiile au fost interzise din cauza pandemiei

Poliţia i-a înconjurat pe protestatari şi i-a avertizat că demonstraţiile au fost interzise din cauza pandemiei. Manifestaţii au avut loc şi în alte oraşe mari, precum Lodz şi Poznan.

În octombrie, Tribunalul constituţional a decis că avorturile efectuate din cauza unor defecte congenitale ireversibile - care acoperă o gama largă de afecţiuni de la sindromul Down până la boli fatale - sunt ilegale conform constituţiei.

De atunci au avut loc numeroase proteste de stradă, întrucât modificarea a înăsprit o lege care era deja una dintre cele mai restrictive din Europa, avorturile fiind interzise aproape total, potrivit Publika.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel