De ce și-a ucis soacra avocatul din Oradea. Vezi ce condamnare a primit

avocat
avocat

Avocatul orădean Cosmin Moraru, acuzat de uciderea soacrei sale, a fost condamnat luni, de Curtea de Apel Oradea, la 13 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor. Avocatului i s-au interzis și anumite drepturi pe o durată de cinci ani, după efectuarea pedepsei principale.  Soţia sa, Krisztina Pazurik, care nu a recunoscut comiterea faptei, riscă între 15 la 25 de ani închisoare.

[caption id="attachment_345184" align="alignnone" width="640"] Foto: citynews.ro[/caption]

Curtea de Apel Oradea a pronunţat, luni, sentinţa în procesul în care avocatul orădean Cosmin Moraru era acuzat că, în luna decembrie a anului trecut, şi-a ucis soacra, Paraschiva Vilhan. Moraru a recunoscut crima şi a solicitat să fie judecat după procedura simplificată, adică doar în baza probelor strânse de procurori, procedură ce presupune totodată şi reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. Concret, de la 10, respectiv 20 de ani de închisoare cu executare, cât stabileşte Codul Penal în cazurile de omor, limitele coboară la 6 ani şi 8 luni (minim), respectiv 13 ani şi 4 luni (maxim).

 Pentru întâia oară, avocatul a dezvăluit şi mobilul crimei: şi-a pierdut cumpătul de la un banal reproş al soacrei. Potrivit celor spuse, femeia i-a reproşat că nu voia să-i rezolve obţinerea cetăţeniei maghiare. Împreună cu fiul ei, Zsolt, Paraschiva îi predase anul trecut avocatului actele necesare procedurii ce permite etnicilor maghiari din România dobândirea cetăţeniei maghiare, dar în cazul cumnatului Moraru a întâmpinat probleme. Motivul? După divorţul părinţilor, tânărul a renunţat la numele tatălui, Pazurik, şi l-a luat pe cel al mamei, Vilhan. Ca urmare, numele din certificatul de naştere nu mai corespundea cu cel din cartea de identitate, astfel că autorităţile maghiare i-ar fi cerut să completeze dosarul cu acte, scrie ebihoreanul.ro.

 Moraru a tot amânat lucrurile până ce, în dimineaţa de 3 decembrie, când l-a vizitat acasă, soacra l-a întrebat din nou despre dosare, reproşându-i încă o dată că nu vrea s-o ajute. Cicăleala i-a căzut greu avocatului, care s-a enervat. Discuţia a alunecat rapid spre o ceartă cu tentă şovină, în timpul căreia cei doi s-au înjurat, el folosind termeni ca "bozgoroaică" şi "unguroaică împuţită". S-au îmbrâncit, s-au luat la bătaie şi, în final, avocatul a lovit-o în cap cu blocatorul de la volanul maşinii şi i-a tăiat gâtul cu un cuţit de bucătărie. "Sunt un nemernic, un criminal!", s-a caracterizat bărbatul.

 El a admis, de asemenea, că la un moment dat în holul unde s-a petrecut crima a apărut şi soţia sa. "Nu pot preciza momentul, că nu eram cu ochii pe ceas. Am observat că era acolo când victima a încercat să iasă din locuinţă. Nu ştiu ce a făcut. Eu mă luptam cu victima, n-am fost atent. Nu ştiu când a venit şi când a plecat", a susţinut Moraru, lăsându-i în ceaţă pe judecători, la fel cum făcuse anterior cu procurorii.

Soţia sa, Krisztina Pazurik, care nu a recunoscut comiterea faptei, riscă între 15 la 25 de ani închisoare, având în vedere că nu a uzat de posibilitatea de a recunoaşte fapta, ceea ce i-ar fi redus limitele, şi luându-se în calcul şi calitatea de rudenie între ea şi victimă, respectiv raportul fiică-mamă. Ea va fi judecată după procedura obişnuită, următorul termen fiind stabilit în septembrie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel