De ce nu trebuie să folosești folia de aluminiu la gătit. Pericolul care te paște!

Nu de puține ori ai recurs şi tu la  folia de aluminiu, gătind peştele la cuptor, de exemplu. Însă habar nu aveai că nu trebuie să o folosești așa. Poate fi periculoasă pentru sănătate.

De ce nu trebuie să folosești folia de aluminiu la gătit. Chiftelele se prăjesc la foc mic. Dacă le pui la prăjit la foc mare, mijlocul chiftelei poate rămâne crud. Temperatura de prăjire în baie de ulei nu trebuie să scadă sub 160°C, dar nici să nu depăşească 175°C.

De ce nu trebuie să folosești folia de aluminiu la gătit. Cartofii fierb mai repede dacă îi treci printr-un jet de apă rece înainte de a-i pune la fo? Nimic mai fals. Cartofii se spală după ce au fost curăţaţi pentru a elimina excesul de amidon. Ca să fiarbă corect, aceştia se taie în bucăţi de mărime egală şi se fierb în apă cu sare, care să nu îi acopere mai mult de 3 cm. 

Vezi și: De ce să pui lapte în omletă. Trucul bucătarilor profesioniști

De ce nu trebuie să folosești folia de aluminiu la gătit


De ce nu trebuie să folosești folia de aluminiu la gătit. Folia de aluminiu e folosită de bucătarii profesionişti doar pentru a acoperi vasele ce urmează a fi puse în cuptor, ori vasele care sunt fierbinţi, scrie libertatea.ro.

Nu se recomandă însă să fie învelite produsele ce urmează a fi preparate termic, deoarece există pericolul să se producă transferuri de particule de metal din folie în preparat.

Vezi și: Dieta medicului Fiodor Grigorievici. Slăbești 5 kilograme în 10 zile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel