De ce nu participă Mircea Badea la parada de 1 Decembrie

Mircea Badea, primul jurnalist Antena 3 care i-a felicitat pe români de Ziua Națională a României, a explicat de ce nu va participa la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf din Capitală. În plus, jurnalistul a arătat de ce, în opinia sa, Ziua Națională a României trebuie sărbătorită la 1 Decembrie și nu în altă perioadă din an. 

"Chiar mi-aș dori să zic «suficient cu trecutul, să privim spre viitor, ștergem cu buretele trecutul». Cred că mi-aș dori, dar sigur nu pot și atunci nici nu are rost să-mi doresc ceva ce nu pot .Sunt puternic ancorat în trecut și prezent, nu pot să mă trepanez, nu pot să mă depanez, ca atare nu pot să zic «Și acum, haideți să dăm mână cu mână și un cântec vesel să cântăm». Eu nu pot să mă țin de mână cu foarte mulți oameni din țara asta. Nu vreau nici măcar să respir același aer, nu vreau să mă întâlnesc niciodată cu ei", a precizat Mircea Badea, în emisiunea "În gura pesei". 

Jurnalistul a explicat și de ce crede el că la această dată şi nu în altă perioadă din an trebuie sărbătorită Ziua Naţională a României

"Ziua Națională a României se referă la un moment istoric absolut fabulos. Sunt mulți care nu înțeleg de ce acest moment și nu altul reprezintă Ziua Națională a României. Au fost multe momente importante, demne de a fi evocate, demne de a fi celebrate, fără doar și poate, în istoria României. Acesta este unul dintre cele mai importante dintr-un complex de motive evidente (...) Sunt oameni care spun că Ziua Națională a României ar fi bine să fie vara. Cu siguranță da, dar acest moment de unire este unul cu totul și cu totul special. El nu putea interveni decât printr-un fabulos complex de împrejurări și printr-un efort de voință comună al românilor de la data respectivă. De aceea e un moment foarte special, pentru că s-au aliniat și astrele de așa natură și conjuncturile și voința noastră a tuturor s-a manifestat cu multă energie unitar în această direcție", a explicat Mircea Badea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel