De ce nu merge ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, cu trenul

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a mărturisit, în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV, motivul pentru care în ultimii trei-patru ani nu a circulat cu trenurile din România.

"Merg cu maşina. De ce? Din cauză că trenurile din România astăzi nu oferă viteza şi confortul necesar pentru a înlocui maşina. Asta este realitatea şi trebuie, după părerea mea, să ducem nişte politici care să schimbe lucrurile", a declarat ministrul Relu Fenechiu, citează gandul.info.

Potrivit ministrului Transporturilor, guvernele ultimilor 20 de ani au fost mereu "în contractimp cu politicile de dezvoltare de infrastructură din Europa şi din lume", întrucât "Când trebuia să facem autostrăzi, erau unii care spuneau că nu aveam nevoie. Când trebuia să dezvoltăm calea ferată, nu s-a gândit nimeni, că se gândeau să facem autostrăzi. Este momentul în care în toată Europa şi în lume, calea ferată se extinde foarte mult, atât pentru transportul de călători cât şi pentru transportul de marfă, din considerente de mediu, din considerente de eficienţă şamd. Noi ceea ce putea face, după părerea mea, cu toţi banii pe care îi putem atrage de la Uniunea Europeană este să dezvoltăm Coridorul IV, să-l modernizăm şi acesta este obiectivul meu până în 2016. De la Constanţa până la Arad să putem merge cu trenul şi să putem transporta marfă cu trenul, în condiţii de viteză civilizate şi pe o linie reabilitată", a mai adăugat Relu Fenechiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel