De ce nu este bine să mâncăm roșiile cu castraveți. Efecte adverse!

Ema Apostu / 31 mai 2019 / 08:27 Salveaza PDF Comentarii

Salata de roșii cu castraveți reprezintă una dintre mâncărurile preferate pe timp de vară. Însă știai de ce nu ar trebui să le consumi combinate?

Roșiile și castraveții, luate separat sunt excelente pentru sănătate, însă consumate împreună pot să avea multe efecte adverse, potrivit site-ului The News Journal Ph.

Castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile acidifiante. Când le combinăm se formează săruri, care nu pot fi digerate.

Castraveţii conţin ascorbinază - o enzimă care distruge vitamina C, scrie realitatea.net. Este cunoscut faptul că roşiile sunt foarte bogate în vitamina C. Așadar, consumând salată din aceste legume, organismul n-o va putea absorbi.

Castraveţii combinaţi cu roşiile formează gaze în intestin, deoarece acestea au un proces diferit de digerare, și îngreunează funcţionarea normală a ficatului.

Vezi și: Roșiile cu brânză, gustare periculoasă. Nutriționist: Mulţi oameni nu fac legătura

Cum se prepară nutella, acasă. Rețetă delicioasă și ușoară

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23