De ce elevii din Seul revin la învăţământul la distanţă. Situația de care s-ar putea LOVI și copiii din România

Elevii din Seul şi regiunile învecinate vor reveni la învăţământul la distanţă, în contextul în care Coreea de Sud s-a confruntat recent cu o revenire a epidemiei de COVID-19, situaţie care a stârnit îngrijorări în ceea ce priveşte siguranţa la şcoală, informează agenţiile Yonhap şi AFP.

Ministerul Educaţiei a anunţat marţi că toţi copiii şcolarizaţi, inclusiv cei din grădiniţele din Seul, Incheon şi provincia Gyeonggi, vor rămâne acasă şi vor face cursuri online începând cu ziua de miercuri până pe 11 septembrie, ca măsură preventivă pentru a încetini transmiterea acestui virus extrem de contagios.

Această strategie de urgenţă nu se aplică elevilor din ultimii ani de liceu, care urmează să susţină examenul naţional pentru admiterea la universitate la începutul lunii decembrie. Schimbarea bruscă de strategie este un răspuns la ceea ce autorităţile din domeniul sanitar au descris drept cea mai mare criză până la această oră de la debutul pandemiei, în primele luni ale anului.

În ultimele două săptămâni, 150 de studenţi şi 43 de profesori şi cadre universitare au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus în zona metropolitană Seul. Potrivit bilanţului de marţi, pe teritoriul ţării s-au înregistrat 280 de noi cazuri de COVID-19, numărul total de infectări de la debutul pandemiei ajungând la 17.945 de persoane, potrivit AFP.

Este a douăsprezecea zi consecutivă cu un număr de contaminări care depăşeşte o sută, după mai multe săptămâni în care numărul de cazuri a fluctuat între 30 şi 40. Cea mai mare parte a cazurilor noi de coronavirus au fost identificate în regiunea metropolitană Seul, unde trăieşte jumătate din populaţia acestei ţări de 51 de milioane de locuitori, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel