De ce ar trebui să mănânci căpşuni. Secretul ştiut de puţine persoane

Căpșuni
Căpșuni

Căpșunile au câteva beneficii incredibile asupra organismului. Ele ajută la prevenirea bolilor cardiace, accidentului vascular cerebral, dar şi a cancerului. 

Previne bolile cardiace

Consumul de căpșuni poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă. Căpșunile ar putea avea un efect preventiv împotriva bolilor de inimă datorită conținutului ridicat de polifenoli. Polifenolii sunt compuși ai plantei care sunt buni pentru organism.

Prevenirea accidentului vascular cerebral

O meta-analiză din 2016 a inclus studii care au evaluat antioxidanții quercetin, kaempferol și antocianin. Această meta-analiză analizează legătura dintre acei antioxidanți prezenți în căpșuni și riscul de accident vascular cerebral. 

Cancer

Antioxidanții puternici din căpșuni pot acționa împotriva radicalilor liberi, potrivit unei revizuiri din 2016. Revizuirea sugerează că acest factor ar putea inhiba creșterea tumorală și scăderea inflamației în organism. În timp ce nici un fruct nu acționează ca un tratament direct pentru cancer, căpșunile și fructele similare ar putea ajuta la reducerea riscului ca unii oameni să dezvolte boala.

Tensiune arteriala

Datorită conținutului ridicat de potasiu, căpșunile pot oferi beneficii persoanelor care prezintă un risc crescut de hipertensiune arterială, ajutând la compensarea efectelor sodiului în organism. 

Diabet

Căpșunile sunt o alegere sănătoasă a fructelor pentru persoanele cu diabet zaharat. Conținutul substanțial de fibre din fructe de padure ajută, de asemenea, la reglarea zahărului din sânge și la menținerea stabilă, evitând valori extreme și scăzute extreme.

VEZI ŞI Ce să faci când nu poţi să dormi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel