De ce a refuzat Funeriu să introducă în lege homeschooling. ”Toti politicienii papagali fug...”

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a dat cărțile pe față cu privire la ”homeschooling”, cel mai controversat subiect al momentului. Se pare că nu e nou. S-a încercat chiar introducerea lui în lege de către persoane cu interese ascunse.  

Niște ”sectanți ciudați” au făcut presiuni pentru introducerea ”homeschooling-ului” în lege

”M-am opus introducerii homeschooling-ului in Legea 1 și îmi asum acest lucru. Toti politicienii papagali fug de dezbaterea asta, sa nu supere pe nimeni, dar noh, la cati mafioti am suparat la viata mea, ce mai conteaza 2-3 oameni... Plus ca n-o sa mai candidez vreodata. Faptele: o doamna deputat pe care o apreciam foarte mult îmi cerea cu o insistență neobișnuită să introduc asta în lege. A renunțat repede în fața argumentelor echipei ministerului, și mi-a dezvăluit și motivul insistenței inițiale: "cei care insistau pe lângă mine păreau să aibă motive religioase", zice ea. Eu nu ezit sa o spun mai pe șleau: acei oameni, si nu numai ei, erau niste sectanți ciudati. O spun clar cu atât mai mult cu cât aveam și alte informații institutionale credibile: cei care insistau pe la toate ușile erau sectanți ciudati care aveau ca unic scop îndoctrinarea religioasă a copiilor prin acest mijloc”, a scris fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, pe blogul său.

Fostul ministru crede că în agenda acelor sectanți ar fi urmat să cadă oameni de bună calitate și credință, exasperați de calitatea învățământului de stat. Daniel Funeriu a venit cu alternativa învățământului privat, iar pe cei care aveau convingeri confesionale i-a îndrumat spre școlile confesionale autorizate. ”Evident, școlarizarea acasă este reglementată pentru copiii cu probleme medicale”, precizează fostul ministru.  Daniel Funeriu crede că societatea românească nu este pregătită să gestioneze ”homeschooling-ul”. El subliniază că ”faptul ca esti parinte nu iti da dreptul (privilegiul) sa iti educi copilul numai cum vrei tu, ci si cum vrea societatea”. 

3.500 pentru părinți, dacă se acceptă homeschooling în lege

Fostul ministru mai scrie că ”Așa porție sănătoasă de homeschooling au luat copilașii jihadiști care se aruncă în aer... Alt exemplu: dacă acceptăm homeschooling, fiecare părinte va primi de la stat costul standard per elev, adică vreo 3500 de lei pe an. Și atunci să vezi ce succes o să aibă homeschooling-ul printre cei mai săraci 10% dintre părinți, mai ales printre cei care au nevoie de o mână de ajutor în ogradă din partea copiilor de 7 ani”. Daniel Funeriu crede, în schimb, că ”homeschooling-ul este solutia, unica de fapt, pentru educarea copiilor din comunități izolate. e greu dacă ești un copil unic în 1000 de km pătrați să mergi la școală... Dar știm că nu despre asta e vorba în speță...”. 

Suma ar putea să o primească părinții ai căror copii învață acasă ar fi considerabilă având în vedere că taxa anuală pentru homeschooling este de maximum 1.800 de lei. 

Vezi aici postarea completă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel