De azi îţi poţi lua maşină electrică sau hibrid prin Programul Rabla. Vezi care sunt reducerile şi beneficiile acordate de stat

masina electrica
masina electrica

Ministerul Mediului şi Pădurilor, prin Administraţia Fondului pentru Mediu a dat startul achiziţionării maşinilor electrice şi hibrid în cadrul „Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional”, adică programul Rabla 2011.

Astfel, proprietarii, persoane fizice, instituţii publice şi unităţi administrativ-teritoriale care intenţionează să achizitioneze autovehicule cu sistem de propulsie electric şi/sau hibrid se pot înscrie în program începând de azi, luni, 03 octombrie, până la data de 4 noiembrie 2011. Programul va fi apoi reluat la începutul anului 2012.

Pentru producători, sesiunea de înscriere în vederea validării celor care intenţionează să comercializeze autovehicule cu sistem de propulsie electric si/sau hibrid a început pe 29 septembrie, urmând a se încheia pe data de 7 octombrie 2011. Sesiunea de înscriere în vederea validarii nu se adresează producătorilor deja validaţi în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional pentru anul 2011.

Suma alocată Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional pentru achiziţionarea de autovehicule cu sistem de propulsie electric şi/sau hibrid, pentru anul 2011, este de 5.000.000 lei.

Persoanele fizice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice care predau spre casare autovehicule uzate în cadrul „Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional”, beneficiază, pentru anul 2011, de un număr de până la 4 tichete valorice, astfel:

a) 2 tichete valorice pentru achiziţionarea unui autovehicul hibrid, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat;

b) 4 tichete valorice pentru achiziţionarea unui autovehicul electric, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat.

Persoanele fizice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice care nu casează autovehicule uzate, dar care achiziţionează autovehicule hibrid sau electrice beneficiază de:

a) o reducere de 10%, dar nu mai mult de 1.800 de euro din preţul de comercializare a autovehiculului hibrid achiziţionat;

b) o reducere de 20%, dar nu mai mult de 3.700 de euro, din preţul de comercializare a autovehiculului electric achiziţionat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel