Danileț, repus în funcție ca să nu piardă chiria

danilet1
danilet1

1.200 de judecători din toată țara au votat revocarea lui Cristi Vasilică Danileț din Consiliul Superior al Magistraturii. Motivele pentru care judecătorul încă se află în CSM se regăsesc în sentința prin care judecătorul Vasile Bicu, subaltern al Alinei Ghica, a suspendat și apoi a anulat hotărârea prin care magistratul fusese revocat. 

Judecătorul Bicu a apreciat că prin executarea actului administrativ, adică prin excluderea lui Danileț din Consiliu,  funcționarea CSM ar fi grav perturbată.

Mai mult, Lumea Justiției scrie că judecătorul a subliniat că prin punerea în executare a Hotărârii din februarie 2013, Cristi Vasilică Danileț ar fi nevoit să se întoarcă la Oradea, dar să revină la București în cazul în care va obține anularea revocării din CSM, iar în acest fel ar fi nevoit să-și întrerupă contractul de închiriere încheiat în București.

Iată ce scrie în  sentință cu privirea la pierderea contractului de închiriere a lui Danileț: "prin executarea actului administrativ ar însemna că reclamantul să se întoarcă la Judecătoria Oradea, de unde a fost ales ca membru CSM în oct. 2010. Între timp, se va judeca cererea de anulare a hotărârii de revocare, iar dacă va câștiga acest proces de anulare va trebui să se întoarcă în București. În felul acesta este nevoit să se deplaseze într-o altă localitate, să își întrerupă contractul de închiriere încheiat în București. Dreptul său ca membru CSM de a participa la activitățile Plenului, secțiilor și comisiilor CSM ar fi atins, atât timp cât în mod nelegal nu ar mai îndeplini această funcție".

În sentința judecătorului se mai arată că CSM a fost de acord cu suspendarea hotărârii de revocare a lui Danileț din CSM. În vara anului curent, așa cum scrie  LuJu, Danileț s-a lăudat că a discutat informal cu colegii pe acest subiect și s-a ajuns la concluzia că revenirea judecătorului în CSM, după decizia CCR, a fost doar o formalitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel